Timeout – då vaknade HV71 mot Djurgården

Sju minuter in i den andra perioden tog HV71 timeout. Laget var tillbakatryckt av hemmalaget Djurgården. En minut senare kom första målet.

I underläge 0-1 borta mot Djurgården tog HV71:s tränare Nicklas Rahm timeout och det tog skruv rejäljt. Laget vaknade och endast en minut senare var det kvitterat genom Johannes Kinnvall.

När den andra perioden var slut hade HV71 gjort tre mål, Kinnvall stod för två av dessa och Linus Fröberg såg till att Jönköpingsklubben leder efter två perioder.

Andra perioder inte Djurgårdens melodi

Djurgården gjorde sin ovana trogen en medioker andraperiod och tappade ledningen två gånger om. Inför den tredje perioden står det 2-3 på tavlan. Djurgårdens mål gjordes av Niclas Bergfors och Jacob Josefson.