Tilltänkta stjärnbacken dumpas

Djurgården Hockey och finska backen Mikko Kousa går skilda vägar meddelar klubben.
– På senare tid har vi också haft fler backar tillgängliga för spel vilket betytt att Mikko haft svårt att konkurrera till sig speltid, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Inför säsongen värvades finske backen Mikko Kousa till Djurgården Hockey och var tänkt som en av backbesättningens viktigare kuggar efter flertalet tunga tapp. Saker blev inte riktigt vad någon av parterna hoppas på, och nu meddelar klubben att man går skilda vägar.
– Mikko värvades till oss som en back som skulle hjälpa vårt power play och offensiva spel. I och med att vi tagit hem Linus Hultström har inte Mikko fått den speltid som han förväntat sig, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Flera backar tillbaka från skador och avstängningar

Djurgården har under senaste veckorna haft stort manfall där bland annat Ville Varakas och Alexander Falk varit avstängda samtidigt som Emil Johansson och Alexander Urbom varit småskadade. När dessa åter är i spel efter juluppehållet finns inte plats för Mikko Kousa förklarar Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.
– På senare tid har vi också haft fler backar tillgängliga för spel vilket betytt att Mikko haft svårt att konkurrera till sig speltid. Därför har vi nu kommit överens om att avsluta vårt samarbete. Vi önskar Mikko lycka till i sin fortsatta karriär.

Kousa hann under sina 16 framträdanden i klubben med att göra två assist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN