THÖRNBERG: ”gäller att ta allt steg för steg”

0
1017
Foto: Bildbyrån
Martin Thörnberg är inne på sin fjortonde säsong i högstaligan med HV71. Under gårdagen var forwarden med när HV71 föll tungt mot Rögle och förlorade med 4-0 i premiären.
– Att släppa in fyra mål i en period tar så klart hårt på psyket, säger Thörnberg till Hockeybladet.nu.

Under lördagen förlorade HV71 mot Rögle med 4-0 och samtliga mål gjordes i den första perioden. I och med lördagens match är Martin Thörnbergs nu inne på sin fjortonde säsong i högstaligan för Jönköpingslaget. Veteranen var av förklarliga skäl besviken efter lördagens klara premiärförlust.

– Såklart det är tråkigt, det här var inte vad vi hade räknat med. Det är bara att lära sig något av det, gå vidare och göra det bättre på tisdag. Jag tycker vi kommer ut starkt och för matchen egentligen fram tills deras andra mål kommer. Då börjar vi slarva, vi missar och vi slänger puckar samtidigt som Rögle får maximal utdelning på sina chanser. Att släppa in fyra mål i en period tar så klart hårt på psyket, säger Thörnberg till Hockeybladet.nu.

Thörnberg som missade delar av förra säsongen på grund av olika skador har haft en bra försäsong.

– Jag tycker det har känts bra, jag har inte haft några skavanker eller så och känslan är att jag bara kommer att bli bättre ju längre säsongen går. Mitt mål är såklart att hjälpa laget till att vinna matcher.

”Gäller att ta allt steg för steg”

Med hela fyra SM-guld på sitt CV vet Martin Thörnberg vad som krävs för att vinna, och lagets mål är glasklart.

– Alla lag som deltar strävar nog efter att vinna SM-guld annars känns det onödigt att vara med. Sen är det en otroligt lång väg fram dit, det gäller att ta allt steg för steg och att alltid tänka en match i taget.

På tisdag väntar hemmapremiär för HV71 mot Frölunda som också åkte på en tung förlust i sin premiär. En märkbart revanschsugen Martin Thörnberg ser fram emot tisdagens drabbning i Kinnarps Arena.

– Det är klart att vi vill visa vår hemmapublik att vi är bättre än vad vi var idag (läs i söndags).

Text: Gabriel Nilsson och Mattias Nilsson

>> Läs mer om HV71 här <<
>> Läs mer om SHL här   <<

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.