Thoresen klar för Djurgården

Djurgården har gjort klart med norrmannen Patrick Thoresen. Djurgården skickade ut teasers på twitter och en del fans blev uppringda av en inspelning med den norske superstjärnan. 

– För mig och min familj är det en dröm. Vi älskar Stockholm sedan jag spelade i Djurgården för åtta år sedan. Jag känner att Djurgården gav mig chansen för tio år sedan, att de ville satsa på mig. Nu känner jag att jag vill ge något tillbaka till Djurgården och vill hjälpa klubben att bli vad den en gång var – ett lag i toppen av SHL, säger Patrick Thoresen till Djurgårdens hemsida.

Värvningen är Djurgårdens första värvning sedan den strategiska sportchefen Joakim Eriksson presenterades. Eriksson är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Vi är glada över att han inte har valt Djurgården för den högsta lönechecken utan av andra värden. Han vill bidra till och vara en del av den utveckling som vi i Djurgården går till mötes framöver, säger han till hemsidan och fortsätter:

– De senaste fem tio åren har han varit en av Europas tio bästa spelare. Nu ser vi fram emot att få honom till oss inte bara som en högkvalitativ spelare utan även som informell ledare till vårt unga och relativt oerfarna lag.

Thoresen har inte glömt Djurgårdens fans sedan den förra tiden i Sverige.

– Järnkaminerna är de bästa supportrarna att spela inför på ett fullsatt Hovet eller Globen.

Thoresen har skrivit på för två år.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN