Thoresen klar för Djurgården eller inte?

Just nu spekuleras det vilt i media och bland supportrar vart den norske stjärnan Patrick Thoresen hamnar efter den här säsongen i SKA Sankt Petersburg. Blir det en säsong till i KHL, en säsong i penningstinna NLA i Schweiz eller blir det i SHL? Det är det många som tror sig veta, men det kommer troligen inte att bli officiellt förrän SKA Sankt Petersburg spelat klart för säsongen.

Media spekulerar, har kontakter i föreningarna som läcker information. Det finns supportrar som har kontakter i föreningen som läcker information. Är det förstahandsinformation de får, eller är det kontaktens tolkning eller har de verkligen fått information från den som vet? Det är det bara den som lämnar informationen som vet.

När det gäller just Patrick Thoresen har jag pratat med hans agent, Erik Ryman, som helt klart förnekar att Thoresen skulle vara klar för någon klubb alls till nästa säsong. Enligt Ryman har de inte ens börjat förhandla med någon annan förening. Det är något han måste säga, för att inte störa vare sig SKA Sankt Petersburg eller Thoresen under säsongen.

Under mina samtal med Ryman har dock han svängt från att det endast skulle vara NHL, KHL eller NLA som är intressant för den norske stjärnan till att SHL nu är mycket intressant. Det tolkar jag som att de har något på gång i SHL och då är det Djurgården eller Frölunda som gäller då Thoresen enligt uppgifter i både svensk och schweizisk media vill bo i en storstad. Den tredje storstaden i Sverige, Malmö är inte klara för SHL och därför uteslutna i den här diskussionen.

När jag kontaktar Djurgårdens sportchef och vice vd K-G Stoppel, säger han precis det han kan säga när Thoresens säsong inte är över.

– Vill Thoresen spela i Djurgården är jag mycket glad, säger han till Hockeybladet.

Det som skiljer K-G:s uttalande från till exempel ryktet om att Roger Melin skulle vara klar som sportchef i Djurgården är att där förnekade K-G att de ens hade kontakt. Här förnekar inte K-G att de har någon kontakt, vilket även det öppnar för spekulationer i ryktenas trovärdighet. När dessutom flera av varandra oberoende journalister hänvisar till källor inom Djurgården får ryktets trovärdighet att öka markant.

Själv har jag andrahandsuppgifter från flera av varandra oberoende källor, där flera får ses som relativt trovärdiga och en riktigt trovärdig. Sen får vi se om mina källor säger det jag vill höra eller om de säger det som är sant, det får vi veta tidigast imorgon första april då SKA Sankt Petersburg kan ha spelat klart för säsongen. CSKA Moskva leder med 3-0 i bäst av sju matcher. Vinner SKA Sankt Petersburg fortsätter semifinalserien med matcher 2 april, 4 april och en eventuell sjunde match den 6 april.

Mitt tips är att Patrick Thoresen presenteras som en spelare för Djurgården någon dag efter det att SKA Sankt Petersburg spelat klart. Thoresen är en spelare av den digniteten att han borde presenteras på en presskonferens, alternativt om SKA Sankt Petersburg spelat klart och allt hinner bli klart under den fotbollsallsvenska premiären den 5 april. Annars skulle det numera klassiska Djurgårdsdatumet 7 april vara en välregisserad dag att presentera Thoresen.

Observera nu att inget är fullt klart förrän någon av parterna uttalar sig officiellt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 18 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN