Home Klubbar Brynäs Thomas ”Bulan” Berglund vill knäppa Luleå på nosen igen

Thomas ”Bulan” Berglund vill knäppa Luleå på nosen igen

0

Ikväll väntar ett hett möte mellan Brynäs och Luleå. Båda lagen är i stort behov av poäng och den ena tränaren ryktas vara klar för motståndaren – allt är upplagt för dramatik.

Matchen ikväll mellan Brynäs och Luleå innebär det fjärde och sista mötet mellan lagen i grundserien. Under seriens gång har det varit rejäl favör för Brynäs som vunnit alla tre. I den sista matchen som spelades i torsdags vände Thomas ”Bulan” Berglunds lag underläge och vann på straffar. Sedan tidigare har bataljerna slutat 5-2 och 0-4 till Brynäs fördel. Ikväll återstår det att se om Luleå kan bryta trenden för rivalen.

Formsvag drabbning i Gavlerinken

Varken Brynäs eller antagonisten Luleå tillhör ligans formstarkaste lag. Båda har tunga perioder bakom sig i januari, vilket också märks i tabellen, inte minst för Brynäs. Kvällens bortalag har vunnit fyra av sina tio senaste, medans Brynäs endast tagit tre av tio skalper. Det prekära läget lär bädda för en mycket underhållande match med två lag som vill hitta formen innan slutspurten inleds på riktigt.

Även tabelläget lär ge en extra krydda. Luleå har Djurgården endast tre poäng bakom sig och Karlskrona ligger på samma poäng med sämre målskillnad. För Brynäs del handlar det om att knipa en plats i topp sex, och man ligger runt strecket och fightas med ett antal lag till. Vill man få direktplatsen är alla poäng viktiga nu och med tanke på formen har inte ”Bulan” råd att förlora poäng mot sitt gamla lag.

Passa på att njuta av…

Oskar Lindblom i dagens match. Den unge forwarden går en strålande karriär till mötes efter uppvisning på uppvisning den här säsongen. Med sina 37 poäng på 40 matcher leder han Brynäs offensiva styrkor på ett magnifikt sätt. Nästa år är han förlorad till Nordamerika och Philadelphia Flyers organisation för spel i antingen NHL eller AHL.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.