TANGNES: ”Beslutet har vuxit fram under säsongen”

Under kvällen meddelade Linköping på sin hemsida att han Dan Tangnes valt att med omedelbar verkan lämna klubben trots två år kvar på kontraktet. Ett beslut som vuxit fram under säsongen säger han i intervju med Hockeybladet.

Det blev lite av en bomb när Linköping på sin hemsida meddelade att klubbens tränare Dan Tangnes med omedelbar verkan lämnar föreningen, trots två år kvar på kontraktet.

– Jag kände att säsongen tog slut för mig när vi åkte ut helt enkelt. Och att efter det så skulle det bli svårt för mig att komma tillbaka. Det är svårt att ge hundra procent som man måste göra och med den närvaro man måste ha. För att kunna göra ett bra jobb som tränare så måste man ha dessa saker, vilket jag kände att jag inte hade.

Mest Fair mot Linköping

Att han valde att lämna Linköping är något som har vuxit fram under säsongen. Inget som han beslutade sig för direkt efter uttåget i kvartsfinalserien.

– Det var mest fair mot klubben att säga till dom direkt hur jag upplevde allting. Det gör det enklare för dom att snabbt kunna hitta en efterträdare och kunna göra klart ledarstaben så fort som möjligt. Beslutet har vuxit fram under säsongen och ingenting jag tog på några sekunder. Det är det sista halvåret som jag känt att saker och ting gjort att beslutet vuxit fram och att et till sist känts rätt.

Hur togs beslutet emot?

– Det är klart att många blev förvånade och besvikna att det kom ett sådant beslut, men jag ville ta ett beslut så snabbt som möjligt. Nu har jag varit där i fyra år och bildat band till både klubben och staden. Så det är klart att det är många känslor inblandade nu.

Hur ser framtiden ut?

– Bra fråga, jag vet faktiskt inte! Just nu måste jag smälta detta och sen får jag tänka på framtiden. Jag ville bara landa i detta beslut först, då det inte riktig känts bra sista halvåret. När tiden är mogen så är det dags att blicka framåt.

Sista frågan, kommer vi få se dig i tränarbåset nästa säsong?

– Jag kommer absolut arbeta med ishockey på något sätt. Sen i vilken form det blir får framtiden utvisa. Men jag har absolut ambitionen att fortsätta träna ishockey men sen när och i vilken form det blir det får framtiden utvisa, avslutar Dan Tangnes till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN