Foto: SVT
Det blir inget spel i HV:s A-lag som många hade trott för stortalangen Anton Heikkinen. Han lämnar nu jönköpingslaget för Kristianstad IK i Hockeyallsvenskan.
– Jag vill spela hockey på heltid, det är vad jag kan säga om övergången, säger Anton till Hockeybladet.nu

Många hade säkerligen trott att stortalangen Anton Heikkinen hade fått chansen i HV:s A-lag till hösten. Så blir inte fallet då han nu lämnar föreningen för Kristianstad Ik i Hockeyallsvenskan.

– Vad som fick mig att välja KIK var att de har ett spel som passar mig väldigt bra, de spelar med mycket fart och det passar mig. Jag tror samtidigt att spela i KIK kommer vara bra för min fortsatta utveckling som hockeyspelare, både på och utanför isen, säger Anton.

Stor utvecklingspotential 

Sedan tidigare är spelare som Joel Gistedt, Oliver Tornerefelt, Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Fredrik Hansson, Malte Sjögren, Micke Johansson och Johan Lundgren klara för Kristianstad. Tränare Gath är glad över att få addera en talang som Anton Heikkinen till laget.

– Jag är väldigt nöjd att Anton valt att komma till oss och göra sin första hela seniorsäsong. Anton kommer att passa in i vårt spel med sin fina skridskoåkning och är ett hot offensivt med sitt skott. Vi är övertygade om att Anton kommer att utvecklas hos oss och vara en stor del av det driv och träningskultur som vi står för, säger Gath.

Vill spela ishockey på heltid 

Fansen hoppades få se Anton ta steget upp till A-laget kommande säsong. Men för Antons del föll valet på möjligheten att få spela ishockey på heltid.

-Jag vill spela ishockey på seniornivå och göra det på heltid. Det är egentligen vad jag kan säga om anledningen till klubbytet. Jag har fått prova på spel i A-laget under säsongen som gått men det är svårt att ta en plats där, som det ser ut nu. Jag har pratat lite med Johan Hult, men inte mer än så. Nu blir det såhär för min del och det känns bra, säger Anton till Hockeybladet.nu

Kommentarer

Kommentarer