Talangen återvänder till Linköping med en gång

Han har spelat i Linköping sedan U16-åldern. Inför denna säsongen bytte han miljö till Karlskrona, men nu står det klart att han återvänder till Linköping med omedelbar verkan.

Debut i SHL säsongen 14/15 där det blev spel i 48 matcher och fyra poäng på kontot. Sedan dess har Henrik Törnqvist varit ordinarie i Linköping där det blev ytterligare 102 matcher i grundserien och 12 i slutspelet innan han inför den här säsongen ville få en nytändning.

Flyttade till Karlskrona

Flyttlasset gick till Karlskrona inför den här säsongen där han hoppades på att få det där stora genombrottet som inte riktigt infunnit sig än. 38 matcher med 7 poäng som facit står det nu klart att Törnqvist återvänder till klubben han spelat i under större delen av sin karriär.

– Det känns väldigt bra att få komma tillbaka till Linköping. Jag känner föreningen väldigt väl, jag vet vad jag kommer in i för miljö och jag vet hur laget vill spela. Men framförallt ser jag fram emot att få dra på mig LHC-tröjan igen och spela inför publiken i Saab Arena, säger Henrik till Linköpings hemsida.

Karlskronas sportchef kommenterar

Karlskronas sportchef Patric Larsson kommenterar å sin sida beslutet att släppa honom till en seriekonkurrent.

-Henrik har varit fjortonde forward och utanför laget en tid här på slutet och jag ser inte att vi kommer kunna ge honom den speltiden han vill ha och behöver. Därför har vi i samförstånd nu avbrutit samarbetet. Som alltid är det tråkiga beslut att behöva ta, Henrik är en bra kille och jag önskar honom lycka till framöver, säger Larsson i en kommentar på Karlskronas hemsida.

Återvänder med omedelbar verkan

Kontraktet med Linköping är skrivet på resten av den här säsongen med en option för nästa säsong också. Han är spelklar med en gång och kan debutera för laget redan i morgondagens omgång där man möter Brynäs på bortaplan.

Törnqvist kommer att spela i tröjnummer 11 då hans gamla nummer 17 är upptaget av Fredrik Karlström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN