Tangnes: ”Det är så små marginaler i ett SM–slutspel”

Linköping har aldrig kunnat titulera sig som svenska mästare. Östgötarna har varit i två finaler tidigare, men har då fått se Modo och HV71 lyfta ”Le Mat” i deras hemmaborg. Lagets tränare Dan Tagnes tror dock att man med marginalerna på sin sida kan ta ett SM-guld redan i år. 

Med bara några få omgångar kvar av SHL:s grundserie är det snart dags för det efterlängtade slutspelet. Linköping som för tillfället befinner sig fyra i tabellen, jagar fortfarande sitt första SM-guld. Laget har haft en bra form genom hela säsongen, och Dan Tangnes hoppas att den även håller i sig under slutspelet.

– Vi har till en början satt oss i en bra position. Jag tycker vi på sistone har haft en bra trend och jag hoppas den håller i sig under slutspelet, säger Dan Tagnes.

Växjö är laget att slå

Just nu leder Växjö tabellen följt av Frölunda som är hack i häl. Av de lagen som för tillfället ser ut att gå till slutspel är det enligt Tagnes Växjö som har ett övertag på de andra lagen.

– Växjö har ett övertag framför Frölunda, HV71 och oss. Sen är det jämnt överlag i toppstriden, menar Dan Tagnes.

”Små marginaler i ett SM-slutspel”

Linköping har som tidigare bekantat varit i två SM-finaler tidigare och inte lyckats vinna någon av dem. Tagnes tror att de små marginalerna kan ha varit avgörande i Linköpings nackdel. Han tror även att man måste ha marginalerna på sin sida för att kunna gå hela vägen.

– Det är så små marginaler i ett SM-slutspel som kan vara avgörande, så det gäller att hålla truppen skade– och sjukfri, påpekar Tagnes.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN