Tackade för sig – efter 600 matcher

En stor legend inom svensk ishockey har gått i pension. Detta efter hela 600 matcher på högsta nivå. – Det kommer att bli tomt. 

Han gjorde sin första match redan som tonåring. – Det var en U15 match mellan Grums och Kristinehamn tror jag, sa Wolmer Edqvist till SHL i en artikel i somras. I går gjorde 51-åringen sin sista match när Färjestad föll hemma mot Malmö i Löfbergs Arena. Under åren har det blivit hela 600 matcher för den värmländska HR-chefen. Edqvist är nämligen en av få domare i dag med ett heltidsjobb utanför rinken.

Wolmer Edqvist är mest uppmärksammad från en match mellan Bofors och Örebro. I Wikipedia går det att läsa: ”Åtta minuter in i matchen så drabbades Örebrospelaren Niklas Lihagen av hjärtstillestånd. Wolmer Edqvist tillsammans med Bofors sjukvårdare Peter Carlsson, ryckte snabbt in och gjorde hjärt-lungräddning, vilket räddade livet på Niklas Lihagen”

Låter de unga ta över

I en intervju med Nya Wermlands-Tidningen säger Edqvist om valet att lägga av:

– Allt har ett slut, de senaste fem åren har jag tagit år för år. Jobbet är väldigt krävande och tar mycket tid. Mina helger har blivit väldigt korta. Jag har kommit till slutsatsen att det finns många bra unga individer som kan ta över, de senaste åren har jag fungerat lite som mentor till dem och även hjälpt till i allsvenskan som mentor till några där. Jag fyller 52 i oktober, det är dags att lämna över.

Läs mer om SHL här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN