SYLVEGÅRD: ”Mitt jobb att reta upp dom”

Effektivt Linköping vann den första åttondelsfinalen mot HV71 med 3-1. En match där Linköpings Emil Sylvegård var i händelsernas centrum både innan och under match. –Det är mitt jobb att komma under skinnet på dom sa Sylvegård till Hockeybladet efter kvällens match.

Linköping öppnade matchen bäst och fick tidigt en 2-0 ledning. HV reducerade senare till 2-1 men trots frilägen så kom Jönköpings laget aldrig riktigt in i matchen. Linköping var det bättre laget över hela planen och stängde HV71 effektivt. Det tillsammans med snabba omställningar gav Linköping ledningen med 1-0 i matcher i åttondelsfinalen. Och det var en nöjd Emil Sylvegård efter Linköpings seger.

-Det är skönt jag tycker att vi kom ut bra och fick en bra start med två mål. Vi byggde vidare på det och sa till varandra att det som har hänt har hänt och vi har all chans i världen att göra något bra i matchserien. Vi köpte våra roller och gjorde det till 100%. Alla backcheckar och forecheckar full ut. Alla vill vinna och vara delaktiga. Men samtidigt vi har inte vunnit något ännu så det gäller att ställa om tills på onsdag.

Sylvegård i händelsernas centrum

Emil Sylvegård har en tendens att krypa under skinnet på motspelare och ses av många som något av en retsticka. Vilket han redan på uppvärmningen visade genom att kyla ner HV:s Robin Figren i mittcirkeln.

-Det är mitt jobb att komma under skinnet på dom och jag visste att Figren skulle sitta där i mittcirkeln och stretcha, så det var lie planerat, skattar Sylvegård. Det är lite för att själv också komma in i matchen. Det kanske inte ger resultat första eller andra matchen men tredje, men det är lite av mitt jobb att vara störig och reta upp dom.

Många ser ju dig lite som en retsticka, delar du själv den uppfattningen?

-Ja det tycker jag att jag gör. Samtidigt ska jag spela fysiskt också. Men samtidigt så får jag heller inte sluta spela och hålla på med dumma saker men jag delar det uppfattningen ler Sylvegård.

Chans att avgöra på onsdag

Med kvällens vinst så har Linköping chans att avgöra på hemmaplan under onsdagen. Och det finns mycket som Sylvegård är nöjd med och vill ta med sig hem efter matchen.

-Jag tycker vi köper rollerna och kör i 60 minuter. Vi ger inte dom någonting samtidigt så kommer dom komma ut starkare så vi måste steppa upp ytterligare ett steg. Vår förstakedja gör det bra ikväll med flertalet mål, det är väl det vi ska ta med oss. Det är kul att möta HV71 redan i en åttondelsfinal, det är ju lite av våra största rivaler så det är bara roligt att den matchserien kom direkt.

Får vi se en liknande uppvärmning signerat Sylvegård på Onsdag?

Äh det får vi se jag har inte tänkt så långt ännu. Nu vill jag mest cykla ner och äta bra så vi får ta det då avslutar Sylvegård med ett leende.

Befarad skada på David Ullström

I matchens slutskede så blev HV:s David Ullström liggandes på isen efter en situation bakom Linköpings mål. Ullström fick rejält ont och höll sig runt knät med tydliga smärtor. Han kunde inte själv stödja sig på ena benet fick ledas av isen och ut i korridoren.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN