Svenske tränaren på marknaden – två SM-guld på meritlistan

Idag fick Tommy Samuelsson sparken från Ingolstadt som han varit huvudtränare för sedan förra säsongen. När landslagsuppehållet nu kom så valde man att entlediga tränaren.

Rögle och Brynäs på jakt

Det är bloggaren Johan Svensson på Expressen som kommer med uppgifterna att tränaren Tommy Samuelsson fått sparken av sin klubb. Nu finns han alltså på marknaden när två SHL-klubbar gjort sig av med sina huvudtränare. Anders Eldebrink fick gå från sitt jobb så sent som i söndags och där finns ingen efterträdare klar än. Brynäs sparkade Roger Melin, som blev förste tränare att få lämna sitt uppdrag i SHL den här säsongen. Man har gått ut och sagt att man kan tänka sig att låta Tommy Sjödin fortsätta som huvudtränare säsongen ut, men nu kanske man tänker om?

– Jag känner mig väldigt trygg i rollen. Det de har pratat om är att de sökt efter en huvudtränare och att vi skulle ta över för stunden, sedan har jag inte hört något mer, sade Sjödin själv till Aftonbladet för två dagar sedan kring huruvida han kan tänka sig att ta rollen som huvudtränare permanent.

Samuelsson meriterad

Tommy Samuelsson vann SM-Guld som spelare i Färjestad inte mindre än tre gånger. Hans tröja med nummer 2 på ryggen är hissad till taket i Löfbergs Arena. Som assisterande tränare vann han SM-guld med klubben 01/02 och som huvudtränare vann han även säsongen 10/11. Dessutom var han den tränare som förde upp Skellefteå AIK i dåvarande Elitserien. Så det är en minst sagt meriterad tränare ute på marknaden.

Är det möjligen en lösning för Rögle eller Brynäs?

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN