Svenska OS-backen nära spel i SHL

Den svenska assisterande lagkaptenen i OS-truppen ska vara nära att flytta hem till Sverige och spel i SHL. Nu uppger Norrländska Socialdemokraten att ett flerårskontrakt erbjudits av en SHL-klubb.

Sedan säsongen 06/07 har inte backen Erik Gustavsson spelat i Sverige. Då representerade han Timrå. Under en tid tillbaka har det spekulerats friskt i att han ska vara på väg tillbaka till Sverige. HV71 ska ha varit en klubb som varit intresserade av Gustavssons tjänster. Nu säger han själv att det är Luleå som ligger närmast tillhands, där han ska ha erbjudits ett långtidskontrakt.

– Jag skulle kunna säga att Luleå ligger bäst till över huvud taget, säger han till NSD.

Välmeriterad back

Erik Gustavsson har spelat 91 stycken matcher i NHL. Han spelade collegehockey efter flytten från Timrå samt fyra år i Philadelphias organisation. Det har även blivit 91 spelade matcher i NHL. Dok fyra senaste säsongerna har det blivit spel i NHL och nu senast i KHL. Neftekhimik Nizhnekamsk är nuvarande klubbadress där Erik stått för 13 poäng (1+12) på 23 spelade matcher. På meritlistan har Gustafsson även tre VM-turneringar och har ett guld och ett brons.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN