Uppgifter: Svensk backstjärna klar för Luleå

Den svenska backstjärnan, Daniel Sondell, har gjort klart med ny klubb. Enligt Kuriren.nu är Luleå överens med den 33-årige backen. 
– Jag går inte ut med några namn i det här läget, utan jag nöjer mig med att släppa att vi har en back klar och att han kommer presenteras så fort han har spelat klart, säger general managern till tidningen.

Tidigare idag presenterade Luleå sitt första nyförvärv, Niklas Olausson. Man meddelade även att tre juniorer får chansen i kommande års lagbygge. Nu avslöjar Kuriren.nu att Luleå värvar Umeå-sonen Daniel Sondell. Något som sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson varken bekräftar eller dementerar.
– Jag vill inte måla in mig i något hörn och säga något antal, utan ett lagbygge är ganska levande på det sättet. Men jag kan säga att vi har gjort klart med en back som fortfarande är i spel. Det kommer vi att presentera när han har spelat klart. Sen får vi se på backsidan hur vi går vidare, säger ”Skuggan” till Kuriren.nu

Inledde säsongen i Schweiz

Daniel Sondell inledde säsongen i Schweiziska HC Lugano, men spelar för nuvarande slutspel i Österrike med EC Red Bull Salzburg och har gjort stor succé i klubben. Hans agent, Johan Finnström, berättar om 33-åringens framtid.
– Det kan vara så att han ska hem till Sverige, det är inte bestämt än. Han är i Salzburg och spelar semifinal där, så vi vet faktiskt inte ännu. Salzburg kan vara intresserat av att behålla honom, han kan vara intresserad av att stanna utomlands nåt år till, säger Finnström.

Massvis med SHL-rutin

Sondell har spelat totalt 246 SHL-matcher för klubbarna, Modo, Rögle och Örebro. På dessa matcher har han noterats för 95 poäng (21+74). Nu kan han bli mästare nere i Österrike.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN