Supertalangen tillbaka i Frölunda

För två månader sedan lånade Frölunda ut supertalangen Kristian Vesalainen. Nu meddelar tränare, Roger Rönnberg till GT.se att Vesalainen återvänt till Göteborg.

Kristian Vesalainen är en av de 99:or som rankas högt inför draften. Han gjorde debut i SHL redan som 16-åring men denna säsongen har det gått tyngre. För två månader sedan valde Frölunda att låna ut sin supertalang. Nu plockar man tillbaka honom.
– Jag såg en match med HPK, sedan orkade jag inte mer. Helt annan hockey än den vi spelar. Stillastående styrspel. Så det sa mig inget, gav mig inget, säger tränaren Roger Rönnberg till GT.se

Det blev bara 10 matcher och 1 poäng i det finska storlaget HPK. Nu har han återvänt hem från JVM där Finland och Vesalainen hade det tufft. Ikväll har Frölunda match där han skulle fått chansen men skador sätter stopp.
– Om han varit frisk hade han spelat i kväll, men han har en del skavanker efter JVM. Vi får avvakta.

Men tanken inför framtiden är att Vesalainen återvänt för att vara med och konkurrera om en plats i A-laget.
– Ja. Vi har ju bara 14 forwards, en ganska liten avbytarbänk för att prata fotbollsspråk.

– Han är ju junior fortfarande så … Men vi får se, jag vill inte gå händelserna i förväg, det kan ju vara så att han etablerar sig i någon av våra kedjor också, säger han till tidningen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN