Supertalangen efter flytten: ”Det var nödvändigt”

41 poäng i Hockeyallsvenskan. Femte spelaren totalt att väljas i NHL-draften. Nu har supertalangen lämnat Timrå bakom sig och är redo för nästa steg i sin utveckling.

En hel säsong i Hockeyallsvenskan räckte för Elias Pettersson innan hela hockeysverige skulle få upp ögonen för supertalangen. Tillsammans med kompisen och parhästen, Jonathan Dahlén, så firade duon stora triumfer ihop och var ett ständigt hot i offensiv zon. Elias gjorde sammanlagt 19 mål och 22 assist på sina 43 matcher. Vad framgången beror på, ja det kan inte ens hockeytrollaren själv svara på, istället väljer han att vara ödmjuk.

–  Jag försökte väl mest köra på helt enkelt och inte tänka så mycket och bara köra på. När det går dåligt är det lätt att börja tänka för mycket istället, säger Elias till Hockeybladet.

”Inget jag trodde i vintras”

18-åringens framfart på seniornivå gick heller inte obemärkt förbi på andra sidan pölen, borta i NHL. Inför sommarens draft var han ett givet val i den första rundan och han placerades lite varstans bland de 31 klubbarna. Något överraskande var det Vancouver Canucks general manager, Jim Benning, som gick upp och plockade svensken med ett tidigt femteval. Elias själv blev blev lika förvånad som hela den kanadensiska västkusten.

–  Det var helt otroligt. Jag visste att de var intresserade, men jag trodde aldrig att de skulle välja mig så tidigt. Det känns väldigt bra.

Att det var just Vancouver som skulle lägga vantarna på den 188 cm långa forwarden gjorde dessutom livet roligare av en annan orsak, för Elias. Jonathan Dahléns rättigheter hade Vancouver tidigare bytt till sig från Ottawa, vilket ger drömmar om en ny helsvensk duo i Canucks.

–  Det är självklart jättekul och coolt att Jonathan är här också. Det blir en extra trygghet som känns väldigt bra.

Nödvändig förändring – måste bli större

Att Elias blir att räkna med i framtiden för den kanadensiska klubben råder det inga tvivel om. Spelgeniet själv, är medveten om att det fortfarande krävs hårt jobb och vad han måste jobba på.

–  Jag måste bli större och starkare och jag har tränat riktigt hårt och bra i sommar.

Klubbytet från Timrå IK, till Växjö Lakers i SHL är också något som forwarden är nöjd över och han ser stora utvecklingsmöjligheter i klubben. Att hans bror, Emil Pettersson som gjorde succé ifjol med Växjö, hade ett finger med i spelet sticker han inte under stolen med.

–  Jag kom väldigt fort in i gruppen och brorsan hjälpte mig bra med allt. Jag kände att det var dags för mig att ta nästa steg och det är verkligen en proffsig klubb att vara i, avslutar nyförvärvet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN