Succéparet gjorde 106 poäng förra säsongen – nu ska de lyfta FBK

Fjolårets succéduo i Karlskoga, Marcus ”Lilliz” Nilsson och Gustaf Thorell, kom etta och två i Hockeyallsvenskans poängliga. Nu vill de hjälpa varandra mot nya höjder i FBK.
– Vi har bra kemi och hittar varandra bra, säger Marcus Nilsson till Hockeybladet.

25 och 27 år gamla väntar fortfarande den värmländska duon Gustaf Thorell och Marcus ”Lilliz” Nilsson på sitt genombrott i SHL. Förra säsongen spelade vännerna i BIK Karlskoga och där blev succén ett faktum. Som etta och två i Hockeyallsvenskans poängliga ville båda testa vingarna på nytt i Sveriges högsta serie. Lilliz hamnade i Färjestad, och en halv säsong senare anslöt även Gustaf efter ett misslyckande i Brynäs IF.

– Jag behövde röra på mig för jag kom aldrig riktigt in i det hos Brynäs. Det låste sig och jag kunde inte spela som jag ville, då känner man inget förtroende och det ger inget självförtroendet heller, säger Gustaf Thorell.

”Han är både avslutare och playmaker”

106 poäng tillsammans på 52 matcher förra året talar sitt tydliga språk. Men trots att båda har näsa för mål och poäng har det aldrig riktigt lossnat för någon av dem på SHL-nivå. Återförenade i Färjestad, vill nu de två värmlänningarna utnyttja sin goda kemi tillsammans och skriva nytt kapitel i karriären.

– Vi vill hitta tillbaka till hur vi spelade där förra året. Vi har bra kemi och vet vart vi har varandra där ute på isen.

Vem är avslutaren och vem är playmaker i radarparet?
– Det såg du väl idag, han är både avslutare och playmaker skrattar Thorell och syftar missarna i lagets 1-2 förlust mot Skellefteå senast. Jag skulle nog säga att det är Gurra som är avslutare ändå, men vi får försöka hitta en kemi, förklarar Lilliz.

”Riktigt proffsigt”

Båda är även väl medvetna om vad som krävs för att lyckas. Marcus Nilsson, som spelade i AIK, säsongen 2013/2014 medger att han inte var tillräckligt förbered på den stora rollen han fick till en början. Det tar han nu med sig som en lärdom till årets säsong i Karlstad där han hittils har stortrivts

– Nu är jag bättre förbered och känner mig i mycket bättre form fysiskt i kroppen än i AIK. Allting är även riktigt proffsigt här, vi är ett gött gäng och man kommer hit med ett léende varje dag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN