Home Klubbar HV71 Succémålvakten lämnar Jönköping i sommar: ”Jag kommer åka över”

Succémålvakten lämnar Jönköping i sommar: ”Jag kommer åka över”

0

Linus Söderström har varit en av SHL:s allra bästa målvakter och slagit ett stort rekord under sin första säsong i ligan. Till sommaren väljer dock succémålvakten att lämna Jönköping och testa på development camp med New York Islanders.

Linus Söderström har tagit SHL med storm den här säsongen och har varit stundtals helt fenomenal som sista utpost i HV71. Med sin rekordlåga notering på 1,34 insläppta mål per match, slog han den tidigare rekordhållaren, Henrik Lundqvist, från 2002/2003.

Efter att inte fått förtroendet i Djurgården, så valde han att testa lyckan i Jönköping. Nyligen blev det även klart att 20-åringen nu väljer att förlänga ett år på sitt kontrakt med HV71.

– Det är en jättebra organisation att spela i, säger Linus Söderström till Hockeybladet.nu.

En av klubbens största målvaktstalanger

Till sommaren väljer dock Linus Söderström att lämna Jönköping och laget, för att åka över och testa spel i New York Islanders organistaion. Målvakten är draftad av klubben och är en av Islanders största målvkatstalanger, om inte den största. Inför varje NHL-säsong håller dessutom klubbarna en development camp för organisationens talanger för att se hur redo de är för NHL och var de befinner sig i utvecklingen. Den unga burväktaren planerar redan nu att ge sig av fram mot sommaren.

– Jag har inte tänkt någonting på NHL, men vi har ju development camp varje sommar iallafall.

Du kommer åka över?
– Ja det kommer jag att göra, fortsätter Linus Söderström.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.