Strategiska sportchefen i DIF: ”Vår spelidé är tydligare nu”

Djurgården har hittills gått bra i SHL. Igår tog man en ny seger mot Örebro och strategiska sportchefen Joakim Eriksson förklarar några av årets stora skillnader för Hockeybladet.
– Vi jobbar mer metodiskt nu än vad vi tidigare gjort.

Trots att powerplayspelet inte har varit det bästa, rättare sagt varit katastrofalt inledningsvis, så har Djurgården öppnat säsongen starkt. Man tar i och med gårdagens vinst en tredjeplats trots att man ligger sist i pp-tabellen. Man ser ett betydligt starkare DIF i år än vad i fick se under fjolårssäsongen, och det finns ett par klara förändringar man gjort jämfört med förra året beskriver Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.

– Vi jobbar mycket mer metodiskt, vi har bytt ut en del backar med rätt fattning om man ser till vänster och högerfattning. Det leder till att vi skapat ett bättre uppspel, vilket varit en av de stora förändringarna mellan i år och i fjol.

Eriksson fortsätter och sammanfattar förra säsongen i helhet:
– Man får dela upp fjolåret i två delar, vi har de första femton matcherna som skiljer sig mot de resterande 40. Det är de sista 40 matchernas spel som vi byggt vidare på.

Kontinuiteten är viktig för laget

Till säsongen valde Djurgården att sära på duon Henrik Eriksson och Mikael Ahlén. Något som enligt strategiska sportchefen inte haft någon betydelse för spelet.

– Det har ingen betydelse för laget och spelet. Det vi främst gjort är att behållit merparten av spelarna från förra säsongen.

Avslutningsvis så är Joakim Eriksson positiv till det han nu ser på isen och betonar extra hur mycket passningsspelet bakifrån spelar in:
– Vi har en tydligare spelidé just nu, vårt passningsspel i uppspelet har blivit mycket bättre och det är en av alla anledningar till att spelet ser bättre ut nu. Vi har även fått in kontinuitet på spelarsidan samt att några av våra unga spelare fått ett genombrott på ett helt annat plan jämfört med förgående säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN