Strandberg: ”Vi har en positiv känsla i laget”

Sebastian Strandberg anslöt till Djurgården på korttidskontrakt från allsvenska Pantern. Han stod upp till förväntningarna och belönades nyligen med ett tvåårskontrakt. –Målet sedan jag lämnade HV71 har alltid varit SHL säger Sebastian Strandberg till Hockeybladet.

Sebastian Strandberg gjorde succé i Pantern där han stod för 32 poäng på 43 spelade matcher. Det räckte för att Djurgården fick upp ögonen för forwarden. Man beslutade att ta i honom på ett korttidskontrakt. Trots fåtalet spelade matcher i föreningen väljer Djurgården att satsa vidare på Sebastian som nu skrivit på för två nya år med klubben.

-Det känns jättebra med nya kontraktet. Det har hela tiden varit mitt mål att ta mig tillbaka till SHL sen den dagen jag lämnade HV71. När chansen nu dök upp att få avsluta säsongen med Djurgården så var det aldrig något att tveka på. Jag har spelet ett fåtal matcher och tränat på bra så det känns fantastiskt roligt att dom väljer att satsa vidare på mig.

Hade platser kvar att fylla

I Pantern blev det succé för Strandberg som stod för 32 poäng på 43 spelade matcher. En poängskörd som fångande Djurgårdens intresse för Strandberg, men det fanns även intresse från annat håll även om det aldrig var av intresse för Strandberg som hade ett tydligt mål att spela till sig ett nytt kontrakt.

-Vi talade såklart inte om en eventuell kontraktsförlängning från början. Men samtidigt så sa dom ju att det fanns platser kvar att fylla till nästa säsong, och då var det bara att kriga på. Men det var inget snack från början, utan det var för resten av säsongen. Sen fanns det lite intresse från andra klubbar. Men Djurgården var dom som visade mest intresse och det var dom som var mest av mitt intresse med så det var ett ömsesidigt beslut.

Från Hockeyallsvenskan till SM-semifinal

Imorgon så spelar Djurgården semifinal mot Skellefteå och det är med en positiv känsla i kroppen som Sebastian Strandberg och Djurgården kliver in i semifinalserien.

-Det är en positiv känsla i laget efter kvartsfinalen och egentligen efter hela säsongen som varit. Gubbarna har spelat bra och det är såklart svårt för mig som ny att komma in och ta en plats. Hela laget är friska, men får jag chansen så är det bara att ta den.

Vad ska ni göra för att vinna imorgon?

-Det är väl egentligen inga hemligheter. Vi har ett bra spel som har fungerat hela säsongen och jag tycker att vi dominerade kvartsfinalserien på våra villkor och spelade vårt spel. Håller vi oss bara till detta och våra grunder så kommer det hjälpa oss. Det är egentligen bara klassiska grejer som att ta pucken till mål och spela Djurgårdshockey.

Förklara Djurgårdens framfart under säsongen

-Jag tycker det är och var ett väldigt underskattat lag. Det är många individuellt duktiga hockeyspelare och vi har en bra filosofi och träningsfilosofi tillsammans med bra coacher som hjälper till på daglig basis. Det mesta klaffar för oss som spelsystem osv. För mig som kom in på slutet så var det som ett rullande tåg, det var bara att haka på. Det finns många som tagit ett stort kliv och det finns väldigt mycket talang i Djurgården.

Engqvist var viktig

En spelare som Sebastian Strandberg talar väldigt väl om är Djurgårdens Andreas Engqvist. Han fungerade lite som en mentor åt Sebastian när han kom in som ny i föreningen.

-Han betydde väldigt mycket för mig i början när jag kom upp. Jag spelade inte så mycket i början utan fick träna lite extra. I samma stund var Engqvist på väg tillbaka och vi tränade tillsammans. Och man såg ganska fort varför han spenderade många år i Ryssland och har stora matcher. Det var bara se och lära och ta till sig så mycket som möjligt, avslutar Sebastian Strandberg.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN