Stortalangen från Alvesta klar för HV71

Zion Nybeck stortalangen från Alvesta och poängkung i TV-pucken har gjort sitt val. Det blir studier på hockeygymnasiet i Jönköping och spel i HV71

Stortalangen Zion Nybeck har Alvesta SK som moderklubb och debuterade i A-laget redan som 14 åring. Sedan han lyftes upp till division 2-laget så har han gjort succé och snittat ca en poäng per match. Zion har hunnit med att spela tv-pucken två år i rad och nu senast så stod han för hela 21 poäng på 11 spelade matcher, vilket gjorde honom till bästa poängplockaren under turneringen. Detta gav såklart eko i Hockeysverige och nu är det alltså klart att ny klubbadress blir HV71.

HV71 bygger för framtiden

Regerande mästarna var redan innan förra årets guldsäsong tydliga med att man satsar ungt och bygger för framtiden och Zion platsar bra in i den filosofin. Zion är ung talang som med rätt inställning och passion kan nå hur långt som helst men det finns inga garantier.

– Så länge han har passionen så… Sky is the limit. Men det finns inga garantier att det blir så. Men möjligheten finns, säger Stefan Hagberg som tränat Zion Nybeck i ungdomsåren till P4 Kronoberg.

Nu blir det studier i Jönköping för talangen från Alvesta

– Dom verkade bäst. Det lockade mest, helt enkelt. Det verkade vara bra personer runtom. Jag känner många där uppe också. Dessutom gick brorsan  där uppe, förklarar Zion Nybeck till P4 Kronoberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN