Leksand krossade topplaget

Med varsin seger tidigare så ställdes topplaget Frölunda ikväll mot jumbon Leksand hemma i Frölundaborg. Det slutade med kross.

På förhand så fick serietvåan Frölunda gälla som favoriter men det var Leksand som tog ledningen. William Wikman, tillbaka från utlåningen i Västerås, satte 0–1-målet efter drygt åtta minuters spel framspelad av Jon Knuts och Janos Hari. Innan paus så hann Wikman sitta två minuter i utvisningsbåset men Dalalaget kunde behålla ledningen perioden ut.

Ettan kom, tvåan kom

I andra så var det dags för Leksand att utöka sin ledning och sätta 0–2 bakom Johan Gustafsson i hemmalagets mål. Patrik Norén fick göra sitt första SHL-mål framspelad av Jon Knuts och Lukas Ericsson. Tvåmålsledningen fick Leksand behålla perioden ut.

Wikman tvåmålsskytt

Efter att Leksand skaffat sig en ledning med två mål så kom det tredje efter fyra minuters spel i tredje. Eric Castonguay satte 0–3 framspelad av Isac Skedung och Janos Hari. Det var sedan Hari som satte 0–4 som fick Frölundamålvakten Gustavsson utbytt. En minut senare så skulle Jacob Larsson reducera för Frölunda men mer än så blev det inte för hemmalaget. Matchen var i princip avgjord men William Wikman hann bli tvåmålsskytt innan matchen var slut och fastställde slutresultatet till 1–5.

Frölunda HC – Leksands IF 1–5 (0–1, 0–1, 1–3)
0–1 (08.07) William Wikman (Jon Knuts, Janos Hari)
0–2 (22.56) Patrik Norén (Jon Knuts, Lukas Ericsson)
0–3 (44.05) Eric Castonguay (Isac Skedung, Janos Hari)
0–4 (45.26) Janos Hari (Olle Alsing, Eric Castonguay)
1–4 (46.32) Jacob Larsson (Jonathan Sigalet)
1–5 (56.34) William Wikman (Jon Knuts, Lukas Ericsson)
Skott: 42–25 (8–7, 14–10, 20–8)