Stor rädsla i Leksand efter mötena med drabbade lagen

0
3201
Stor rädsla i Leksand efter mötena med drabbade lagen
Foto: Henric Wauge
Leksand har mött både Linköping och Djurgården den senaste tiden. Båda motståndarklubbarna har coronasmittade spelare i trupperna.
– Jag vågar fan nästan inte prata om det här, säger Thomas Johansson till Sportexpressen.

För elva dagar sedan mötte Leksand coronadrabbade Linköping och igår mötte de Djurgården, som också konstaterat coronasmitta i laget. Nu sprider sig oron i Dalalaget för att de också ska drabbas.

– Jag vågar fan nästan inte prata om det här, men peppar, peppar, vi har inga konstaterade fall just nu. Så fort någon uppvisar symptom testas den personen. Vi har haft förkylningssymptom på vissa men de har testats och ingen har varit positiv, säger Thomas Johansson till Sportexpressen.

Stängde ner

I höstas stängde Leksand ner sin juniorverksamhet efter att det hade konstaterats smitta i juniorlagen. Sedan dess har klubben strikta förhållningssätt för att förhindra mer spridning inom klubben.

– Vid minsta lilla symptom är man inte välkommen till hallen. Vi gör allt vi kan för att hålla smittan borta. Vi har införskaffat en maskin som desinfekterar våra rum och verktyg. Det sker varje dag. Vi håller våra lag åtskilda i alla lägen och ska de till exempel gå till gymmet får de gå olika vägar. Sedan har vi olika ingångar till arenan för lagen, säger Johansson.

Ska genomföra tester

Nu ska Leksand genomföra antskroppstester på A-laget, enligt Johansson är det planerat till nästa vecka.

Johansson är orolig att det ska bryta ut i A-laget då han misstänker att det inte är många med antikroppar i truppen.

– Utifrån diskussioner med vår läkare misstänker vi att vi inte har särskilt många med antikroppar eftersom vi hade få fall i somras. Vi har klarat oss bra hittills, och det är en stor risk att om det kommer in här, då kan det smälla till i det avseendet. Det är man lite orolig och rädd för, absolut.

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

fem × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.