STOCKHOLMS ARENOR: Renovering skjuts upp – ”beklagligt och olyckligt”

Renoveringen av Globen skjuts upp. Därför kommer Djurgården och AIK att spela på Hovet ett tag till. Situationen för Stockholms arenor är allvarlig.

Situationen för Stockholms arenor är allvarlig och nu stoppas ombyggnationen av Globen, skriver SGA Fastigheter i ett pressmeddelande. På grund av detta flyttas klubbarnas flytt från Hovet till Globen fram.

I ett pressmeddelande skriver SGA Fastigheter att Globen ska renoveras.

”I väntan på att förutsättningarna för ett genomförandebeslut är utredda och den stundande upprustningen av Ericsson Globe kommer Hovet att finnas kvar för att säkra evenemang och träningsytor under de kommande säsongerna. För att detta ska vara möjligt kommer ett allmänt underhållsarbete av arenan att genomföras kontinuerligt.”

SGA Fastigheters VD Mats Viker menar att målsättningen att Hovet ska att rivas och att Globen ska moderniseras står kvar.

– Målsättningen att renovera och modernisera Ericsson Globe, riva Hovet, bygga träningsrinkar samt sälja marken där Hovet står är oförändrad. Men då vi ännu inte har förutsättningarna för ett genomförandebeslut så kan vi inte ge något exakt startdatum i nuläget, säger Mats Viker, VD på SGA Fastigheter i ett pressmeddelande.

Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand är trots beskedet positiv till att Djurgården fortsätter att spela på Hovet.

– Det är väldigt beklagligt och olyckligt. Vi har sett fram emot en framtid i Globen och gör det fortfarande. Samtidigt är det här en möjlighet. Vi trivs på Hovet. Våra fans trivs på Hovet. Nu kan vi tillsammans med Stockholm LIVE och SGA fastigheter titta på vad vi kan göra för att höja kvaliteten på upplevelsen på Hovet, säger Silfverstrand till klubbens hemsida.

Läs mer om Djurgården>>>
Läs mer om AIK>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN