Stjärnmålvakten stannar i SHL-laget

Joel Lassinantti har växt ut och blivit en stabil målvakt på SHL-nivå. Nu förlänger han kontraktet med Luleå och stannar i ytterligare tre säsonger.
– Det har hela tiden varit en pojkdröm för mig att få spela i föreningen och jag trivs fantastiskt bra, säger han till Luleås hemsida.

Ända sedan säsongen 2008/09 har Joel Lassinantti tillhört Luleå Hockey, och säsongen 2014/15 fick han stå sin första SHL-match för klubben efter att ha varit backup under tidigare år. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt, och flera år i rad har Lassinantti varit en av SHL:s bästa målvakter. Med det har det även kommit spel i Tre Kronor som en extra belöning.

Stannar i Luleå till våren 2020

Nu väljer också Luleå att satsa vidare på den unge stjärnmålvakten. Lassinantti kommer att stanna i Luleå de tre nästkommande säsongerna, nämligen till våren 2020.
– Det känns jättebra att vi förlängt mitt avtal med Luleå Hockey för de kommande tre säsongerna. Det har hela tiden varit en pojkdröm för mig att få spela i föreningen och jag trivs fantastiskt bra. Det passar dessutom väldigt bra att Luleå Hockey har höga ambitioner, för det har även jag, säger Lassinantti till Luleås hemsida och fortsätter.
– Att vi kommit överens om ett nytt avtal så pass tidigt är extra positivt. Det gör att jag kan lägga dom funderingarna åt sidan och bara fokusera resterande del av säsongen på att den skall sluta på allra bästa sätt för vårat gäng.

Lars ”Osten” Bergström är själv mycket nöjd över att ha förlängt kontraktet med den duktige målvakten.
– Det känns väldigt glädjande att vi kan bygga långsiktigt med Joel Lassinantti som är från Luleå en egen produkt och som genom sin karriär hela tiden bevisat att ta nästa steg i sin utveckling. Han är en fantastisk person som dessutom är en jättebra målvakt med bra framtid framför sig. Han kommer även fortsättningsvis vara en nyckelspelare för att ge Luleå Hockey goda förutsättningar att nå framgångar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN