Stjärnbacken lämnar: ”Ett äventyr vi vill göra”

Efter att Färjestad åkt ut i kvartfinal mot HV71 för några veckor sedan står det nu klart att klubben till kommande säsong får klara sug utan sin lagkapten och stjärnback Magnus Nygren.
– Jag och min flickvän, har kommit fram till att det är ett äventyr vi vill göra nu, säger Nygren till Färjestads hemsida.

Färjestad BK åkte ut med buller och bång ur kvartsfinalen mot HV71 som vann fyra rakar matcher. Det blev även lagkaptenen Magnus Nygrens sista match för klubben – iallafall för den här sejouren. Idag meddelade Färjestad via sin officiella hemsida att Nygren lämnar klubben och flyttar utomlands.
– Vi vill ha Magnus kvar, men vi kan bara lyckönska honom och hälsa honom välkommen hem till Färjestad igen när han väljer att flytta hem. Det är hans beslut och det är bara för oss att finna oss i det, hur tråkigt det än må kännas, säger klubbens sportchef Peter Jakobsson till Färjestads hemsida.

”Ett äventyr vi vill göra”

Magnus Nygren har haft en hektisk tid efter kvartsfinaluttåget, bland annat var han inblandad i en rasistskandal som gav stora rubriker runt om i Sverige.

Han väljer nu själv att aktivera den klausul som gjorde det möjligt att gå till en annan liga. Han förklarar själv beslutet för klubbens hemsida.
– Vi ska ha barn snart och jag har nu fått en möjlighet till ett äventyr och vi, jag och min flickvän, har kommit fram till att det är ett äventyr vi vill göra nu, säger Nygren.

Vart han tar vägen är ännu oklart men det har tidigare ryktats om Fribourg-Gotteron i schweiziska NLA.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN