Stekhet Holmström var på spelhumör – Frölunda i brygga

Publiken i Göteborg bjöds på en riktigt het kvartsfinal mellan Frölunda och Skellefteå. Efter två snabba mål i andra perioden, och ett par svettiga räddningar i slutminuterna kunde gästerna vinna den tredje matchen.

Den tredje kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå AIK inledde väldigt piggt av båda lagen. Även om det var hemmalaget som hade den största delen av trycket, så fick gästerna jubla först. Skellefteå tog över spelet något och halvvägs in i perioden sköt Andreas Wingerli ett skott som Axel Holmström styrde in i mål bakom Johan Gustafsson.

Men ledningen för Skellefteå skulle inte bli långvarig. Unga Jacob Larsson skickade en puck från blålinjen, som tog en krokig väg in i mål efter styrning på en spelare i bortalaget.

– Vi måste steppa upp lite. Det känns som att Frölunda sköljde över oss i egen zon, säger Axel Holmström till CMore i pausen.

Holmström nätade igen – Skellefteå avgjorde i andra

I den andra perioden kom Frölunda ut strakt och såg inspirerade ut. Skellefteå bjöd upp tillbaka och skapade lägen även de, och halvvägs in i perioden gjorde Axel Holmström sitt andra mål. Efter kvällens andra mål tog bortalaget över tillställningen helt och innan pausen kom även trean genom en riktig delikatess. Bud Holloway och Adam Pettersson satte snyggt upp en fristående Jimmie Ericsson som enkelt kunde lägga in den bakom en utspelad Johan Gustafsson.

Efter en något trevande inledning på den tredje perioden, så fick Frölunda in den mycket viktiga och relativt tidiga reduceringen. Amerikanen Casey Wellman satte distinkt pucken i nätet bakom Joni Ortio. Frölunda fortsatte sedan perioden ut att jaga kvittering och i matchens sista minut blev läget dramatiskt. Frölunda fick spela en man mer, men den finska burväktaren kom upp stort och täppte igen.

Skellefteå vann därmed i Scandinavium och tog ledningen i matchserien till 2-1.

Frölunda HC – Skellefteå AIK 2 – 3 (1-1, 2-0, 1-0)
0-1 (07.20) Axel Holmström (Andreas Wingerli, Sebastian Ohlsson)
1-1 (09.32) Jacob Larsson (Christoffer Ehn, Casey Wellman)
1-2 (30.42) Axel Holmström (Sebastian Ohlsson, Andreas Wingerli)
1-3 (34.33) Jimmie Ericsson (Adam Pettersson, Bud Holloway)
2-3 (43.37) Casey Wellman (Jacob Larsson)
Skott: 27 – 19
Skott utanför: 18 – 16
Tekningar: 30 – 21
Tacklingar: 15 – 11
Utvisningsminuter FHC: SKE:
Domare: Mikael Nord, Patrik Sjöberg
Linjemän: Tobias Haster, Ludvig Lundgren
Publik: 10225

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN