Statistik: Är detta Färjestads segermelodi

0
1361
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
I en haltande tabell efter halva säsongen spelad ligger Färjestad i topp. Även i denna statistik finner vi Karlstad-laget i topp. Dock är väl statistiken lite mindre smickrande. Kan detta vara anledningen att FBK ligger i topp i årets SHL? 

Halva serien är spelad för nästan samtliga lag i årets SHL. Dock har serieledande Färjestad en match mindre spelad och Malmö samt HV71 en match mer spelad. Dessutom leder Färjestad en mindre smickrande statistik så här efter 25 omgångar.

Ibland hörs från vissa platser på läktaren en ramsa som går ”icinghockey är bästa försvaret”. Det lär stämma. Färjestad är nämligen laget som slår flest icing under matcherna. 119 gånger under säsongen har laget varit hindrade från att byta spelare = slagit icing. Dock får man känslan av att det är väldigt lite sådana spelaravbrott i år då ledande Färjestad endast slår i snitt mindre än fem icings per match.

Raka motsatsen med Frölunda 

Jämfört med Karlstad-klubben verkar Frölunda vara laget med mest press. Endast 66 gånger har laget tvingats till icing medan 122 gånger har laget man mött gjort detsamma. Vilket borde betyda ett bra presspel. Till skillnad mot icing är offside ett bevis på oskärpa i det kontrande anfallsspelet. Ett lag med mindre bra fokusering i omställningarna lär vara Djurgården. De har åkt offside mest av alla lag i hela serien så här långt. 79 gånger på 26 matcher känns inte så mycket, men det räcker med att toppa den listan.

IK Oskarshamn är laget med mest blockeringar. Hela 310 gånger har lagets målvakt fått till ett spelavbrott genom blockering. Det är nästan femtio gånger fler än tvåan Örebro och över hundra gånger mer än Luleå som blockerar minst. Sammanlagt under säsongen har Oskarshamn fått 806 skott emot sig, 38 procent av dessa har man alltså valt att blockera.

Mer statistik finner du här 

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

elva + nitton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.