Står Björklöven pall för trycket?

Björklöven och Vita Hästen har chansen att ställa till med säsongens stora skräll, och Karlskrona får ursäkta för vem hade trott att de skulle kvala till SHL? Säsongens stora besvikelse, Malmö, kan fortfarande rädda säsongen genom seger mot Mora om Björklöven förlorar mot redan klara Rögle.

Både Mora och Malmö har allt att spela för ikväll när de möts i Malmö Arena. I potten, om Rögle slår Björklöven, ligger en kvalplats mot Leksand – något som verkligen triggar Dalarnas lillebror Mora. Vinner Björklöven mot Rögle har fortfarande Mora chansen om Vita Hästen faller ihop hemma i Himmelstalundshallen.

Den som söker mest spänning i Direktkvalet hoppas på att Mora eller Malmö vinner och tar sista kvalplatsen för att möta Leksand. Vilket skulle bli den på papperet mest spännande matchserien.

Den som vill ha skrällar hoppas att både Björklöven och Vita Hästen står pall och vinner sina sista matcher. Det skulle betyda att Vita Hästen vinner serien med Rögle som tvåa och Björklöven som trea. Vita Hästen ska i så fall inte räknas bort mot Västerås. Rögle har hela säsongen setts som ett lag som skulle kunna rå på ett SHL-lag i bäst av sju, i så fall ställs de mot Modo. Skulle Björklöven slå ut Leksand skulle det till och med slå den fiktiva fotbollsklubben Åshöjdens BK:s bravader.

Inget kommer att vara helt avgjort förrän slutsignalerna går i alla tre arenor ikväll, det kan till och med bli målskillnadsaffärer. Det enda vi vet är att Rögle spelar direktkval och att Karlskoga spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Tips
Malmö – Mora 1-3
Rögle – Björklöven 2-3 efter straffar
Vita Hästen – Karlskoga 6-1

Direktkval
Västerås – Vita Hästen
Rögle – Modo
Leksand – Björklöven

[yop_poll id=”10″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN