SSK: Floppmålvakten ska ta revansch i Hockeyallsvenskan

Den finske målvakten, Jussi Rynnäs, var inte alls vad Linköping hade räknat med, nu lånas floppen ut till Södertälje i Hockeyallsvenskan.
– Det en en bra lösning för oss, säger Mikael Samuelsson.

Södertälje har målvaktsproblem, då klubben har Fredrik Bergvik på skadelistan. Samtidigt har den finske målvakten Jussi Rynnäs floppat i Linköping. Nu är den 196 centimeter långa målvakten fått en chans till revansch sedan han hamnat i Linköpings frysfack i och med värvningen av David Rautio. Rynnäs vill ta revansch i Södertälje som dessutom hade ett stort behöv av en målvakt med rutin i jakten på SHL.

– Det en en bra lösning för oss att vi kan låna in Jussi med så kort varsel. Han ansluter till laget redan på fredag. Jussi är en erfaren bra målvakt som kommer hjälpa oss, säger Mikael Samuelsson sportchef i Södertälje till klubbens hemsida.

JVM-forward också klar

Under torsdagen blev det också klart att Södertälje lånar in JVM-spelaren Oskar Olausson från HV71. Även Olausson lånas in resten av säsongen.

– Vi får hit en skridskostarkt talang som behöver spela och utvecklas, det tror vi att han ska kunna göra hos oss. Han visade i JVM att han är duktig och har spelförståelse, säger Mikael Samuelsson till klubbens hemsida.

Både Rynnäs och Olausson ansluter tilll Södertälje imorgon fredag lagom till länsderbyt mot AIK i Scaniarinken. Matchen sänds på C More.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN