Karlskronas Michael Sundlöv har idag meddelat att han lämnar posten som klubbens sportchef. Anledningen till det plötsliga avhoppet är att han vill kunna umgås mer med sin sambo och son.

– Jag vill kunna umgås mer med min sambo Karin och kunna följa min son Sebbe när han idrottar, säger Michael Sundlöv till Sportbladet.

Sundlövs tid i Karlskrona blev bara två år, då han valt att utnyttja en option i kontraktet. Denna option sträcker sig till 2019, och ger Sundlöv möjligheten att redan nu lämna klubben.

”Tar sju timmar att åka mellan Karlskrona och Gävle”

Det som har gjort att Sundlöv nu hoppar av posten som sportchef i Karlskrona
är avståndet mellan just Karlskrona och Gävle.

– Det tar sju timmar att åka mellan Karlskrona och Gävle. Jag vill vara mer närvarande med min sambo Karin och min son Sebbe. De betyder oerhört mycket för mig och det går inte riktigt att fortsätta såhär. Jag har haft många ensamma kvällar i Karlskrona och jag vill vara mer med min familj. De utgör syret i mitt liv och jag vill umgås med min sambo och följa Sebbe när han tränar eller spelar hockeymatcher. Vara en mer närvarande pappa och make, berättar Sundlöv för Sportbladet.

Kan hamna i Ö–vik

Modo ska ha erbjudit Sundlöv att bli klubbens nya sportchef efter att Per Svartvadet. Något som Sundlöv i dagsläget verkar vara intresserad av.

– Vi får se. Jag är intresserad. Det är inte så långt mellan Örnsköldsvik och Gävle. Det skulle nog fungera bättre med familjen än vad det gjort i Karlskrona. Vi får se vad som händer. Tar jag mig an Modo så är det givetvis full fokus på det. Sportchefsjobbet kräver tid och Modo är lockande och en fin klubb som hör hemma i SHL, säger Sundlöv till Sportbladet.

Kommentarer

Kommentarer