Sommarintervjun: Sam Hallam avslöjar Växjös värvningsplaner

0
715
Foto: Bildbyrån.

I Hockeybladets sommarintervju med Sam Hallam avslöjar han klubbens värvningsplaner inför säsongsstarten. Dessutom delar han ut en liten känga till toppkonkurrenten, Frölunda HC.

Till hösten gör den i sammanhanget unga tränaren, Sam Hallam, sin sjätte raka säsong i Växjö Lakers. Under sin tid i Växjö har det blivit ett guld och laget har etablerat sig som en given guldaspirant i SHL.

Den gångna säsongen slutade Hallams Växjö som etta i tabellen och många hade Lakers som sin guldkandidat. Men i slutspelet skulle dock äventyret ta slut fort när Malmö Redhawks oväntat lyckades slå ut storfavoriten i kvartsfinalen. För Sam Hallam och hans lag innebär det en längre försäsong som enligt honom själv varit väldigt bra.

–  Ja, försäsongen har varit väldigt bra så långt eftersom den blivit betydligt längre efter förlusten mot Malmö. Vi följer med bra i utvecklingen och har slipat på detaljer med vår skickliga fystränare som gör sitt andra år med oss, säger Sam till Hockeybladet.

Vad är det för detaljer ni slipat på?
–  Haha, då får du prata med Frölunda om du vil ha detaljer. De gillar att berätta om allt det gör.

”Inte ersatt det som vi tappat”

Under säsongen 2016/2017 vimlade det av spelare i Växjö som var med högt upp och kämpade i SHL:s poängliga. Forwardsduon Olli Palola och Dennis Everberg svarade tillsammans för starka 85 poäng under säsongen. Sam Hallam tycker att de nya spelarna i laget ser spännande ut men medger att de inte hittat några ersättare för de tunga tappen.

–  Vi har inte lyckats ersatta det som vi tappat rakt av. Men vi fick in killar som vi verkligen ville ha och de ser väldigt spännande ut.

Som sista utpost får publiken se ett nygammalt ansikte i Viktor Fasth, som ska vakta målet tillsammans med unge Viktor Andrén.

–  Vi är väldigt glada att Viktor vill komma och spela med oss. Vi kommer få ett otroligt bra målvaktspar.

Sam Hallam öppnar för nya värvningar – söker back och forward

Förutom nyss nämnda toppduon i Palola och Everberg så tappade Växjö även två toppbackar. Philip Holm och Calle Rosén svarade för riktigt starka säsonger och skrev på för NHL-klubbarna Vancouver Canucks, respektive Toronto Maple Leafs. Nu avslöjar Sam Hallam att klubben söker aktivt efter en back och forward som kan producera.

–  Vi är ett av många lag som söker efter en back och forward och vi har platser kvar att fylla. Vi söker efter killar som kan gå in och producera och göra skillnad, men även bredd är viktigt, avslutar Sam.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tio − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.