SM-FINAL 2019: Djurgården kvitterade finalserien inför hemmapubliken

Finalserien mellan Djurgården och Frölunda är kvitterad. Under tisdagskvällen tog hemmalaget från huvudstaden en stark seger som innebär att det nu står 1-1 i finalserien.

Djurgården tog revansch efter lördagens förlust i den första finalmatchen och Stockholmslaget gjorde det med besked. Inför 13 850 åskådare tog man en stark seger och kvitterade finalserien till 1-1.

Djurgården ledde med 1-0 efter inledningsperioden men det var i andra perioden som hemmalaget drog ifrån, både målmässigt men också spelmässigt. Inom loppet av en minut och fem sekunder utökade stockholmslaget sin ledning till 3-0 och utdelningen fortsatte i tredje perioden. Sju minuter in i tredje perioden reducerade Frölunda till 4-1 men Göteborgslaget var aldrig nära att vända och när slutsignalen ljöd visade resultattavlan 5-1. I samband med 5-1-målet klev Frölundamålvakten Johan Mattsson av och ersattes av Johan Gustafsson.

Skottstatistiken i matchen blev 35-21, men efter två perioder hade Djurgården avlossat mer än dubbelt så många skott som Frölunda, vilket säger en hel del om matchbilden i kvällens match.

Djurgården gjorde som Reideborn ville

Efter lördagens match i Göteborg sa Djurgårdens målvakt Adam Reideborn att laget ville ta revansch, och man kan knappast tycka att Djurgården gjorde något annat än att ta revansch ikväll.

– Vi vet att vi är ett starkt lag och ligga under med 1-0 gjorde vi både i kvarten och semin så vi vill studsa tillbaka och göra en jättematch framför fansen, sa Reideborn till Hockeybladet.

Den tredje finalmatchen spelas på torsdag i Scandinavium.