Foto: Bildbyrån
Det blev alltså Leksand som vinner slutspelsserien och får därför möta AIK i play off till direktkvalet. Detta efter att ha krossat Modo med 6-0. 

Förutsättningarna inför dagens omgångar var ganska enkla. Västerås var tvungna att ta minst en poäng och åtta plusmål mer än Leksand i den sista omgången av slutspelsserien. Västmanlänningarna tog emot Karlskrona på hemmaplan och Leksand hade Modo hemma i Tegera Arena.

Ingen av motståndarna hade något att spela för förutom äran, därför var självklart både Leksand och Västerås stora favoriter att vinna sina matcher. Det märktes i alla fall i Dalarna. Visserligen startade Modo bäst, i två minuter. Efter det blev det “daladans” för hela entrépengen. Johan Portsberger öppnade målskyttet i spel fem mot tre. Daniel Gunnarsson utökade i fem mot fyra.

Första målet i Leksandströjan

Anton Karlsson utökade snyggt till 3-0 och i samband med det så blev stort ett slagsmål där hela sex spelare blev utvisade, tre från vardera lag. Daniel Sylwander i Modo fick matchstraff för spearing. I det efterföljande numerära överläget för hemmalaget så gjorde Anton Karlsson Leksands fjärde mål för kvällen. Innan perioden var slut så hann även Hugo Enock göra sitt första mål i den vita-blå tröjan. Den första perioden speglades av många utvisningar. Nästan sju och en halv minuts powerplay spelade Leksand.

Fortsättningen på matchen blev varken intressant eller spännande utan båda lagen spelade mest av den. Leksand som fick en nystart när Roger Melin tog över rodret är nu alltså klara för playoff mot AIK med start på fredag i Stockholm. På de senaste 29 matcherna har man vunnit 23 av dessa. I slutspelsserien vann man samtliga matcher.

Matchfakta 

Leksand – Modo 6-0 (5-0,0-0,1-0) 
Målskyttar: Johan Porsberger, Daniel Gunnarsson, Oskar Lang, Anton Karlsson, Hugo Enock, Martin Karlsson. 

Utvisningar: LIF 10×2  Modo 12×2, 1×5, 1×20

Skott: 42 – 12 (21-3,12-7,9-2)
Publik: 5134

 

Här kan ni kolla vår Livechatt i efterhand >>>

Kommentarer

Kommentarer