SLUTSPELET 2021: Så spelas åttondelsfinalerna – tider och tips

Då är det klart för slutspel, så här spelas åttondelsfinalerna i SHL-slutspelet 2021. Det ska avgöras vilka som ställs mot Växjö och Rögle i kvartsfinal.

Så här spelas åttondelsfinalerna i slutspelet 2021. Djurgården, Frölunda, Färjestad och Malmö gör upp om två kvartsfinalplatser och att få möta antingen seriesegrarna Växjö eller tvåan Rögle. På måndag 5 april startar slutspelet. Matchserierna spelas i bäst av tre matcher.

Frölunda-Djurgården

Det blir en repris på den senaste finalen i SHL från 2019. Frölunda slutade på sjundeplats och Djurgården på tionde plats i årets SHL. Vilka är bäst över tre matcher?

Nyckelspelare

Frölundas nyckelspelare är helt klart Joel Lundqvist, är han på banan är laget svårslagna. Han driver på sitt lag till det yttersta.

Djurgården är Bobby Nardella den stora nyckelspelaren. Lyckas han på isen är chansen stor att Djurgården lyckas.

Tidigare möten: DIF-FHC 0-2, FHC-DIF 2-3, DIF-FHC 5-1, FHC-DIF 2-3öt.
Tips: Sett till inbördes möten tar Djurgården serien med 2-1 i matcher. Tipset hamnar också där.

Vilka går till kvartsfinal?

View Results

Loading ... Loading ...

Färjestad-Malmö

Två lag som kommer in i slutspelet med olika förutsättningar. För Färjestad som tippat topplag är en åttonde plats i grundserien en stor missberäkning. För Malmö som nästan hela expertgruppen tippade i kval är en niondeplats en seger.

Lyckas Färjestad få in motivationen hos sina spelare, eller tar säsongen slut tidigare än beräknat? Är Malmös spelare nöjda med att slippa kvala eller har de fått blodad tand? Det är frågorna vi ställer inför den här matchserien. Vi ska också komma ihåg att Malmö säkrade slutspelsplatsen i och med vinsten mot Färjestad häromdagen.

Nyckelspelare

Som Färjestads nyckelspelare väljer jag Michael Lindqvist. Kommer han igång ordentligt lyfter han hela laget och då kan det gå längre än åttondelsfinaler i Löfbergs Arena.

Malmö står och faller med en storspelande Oscar Alsenfeldt. Volden är inte en tillräckligt bra backup. Håller han sig frisk och i form kan Malmö skrälla i slutspelet.

Tidigare möten: FBK-MIF 2-4, MIF-FBK 2-3, MIF-FBK 4-3str, FBK-MIF 1-2.
Tips: Även om Malmö vann båda matcherna i Karlstad och en match hemma kan detta bli en riktig rysarserie. Det har varit jämt och en av matcherna gick till straffar. Kan bli långa matcher. Tipset säger att även här går det lägre rankade laget vidare, Malmö till kvartsfinal med 2-1 i matcher.

Vilka går till kvartsfinal?

View Results

Loading ... Loading ...

Spelschemat

Samtliga matcher sänds på C More.

Datum Tid Hemma Borta
5/4 15.00 Djurgården Frölunda
5/4 15.00 Malmö Färjestad
7/4 19.00 Frölunda Djurgården
7/4 19.00 Färjestad Malmö
Ev. 8/4 19.00 Frölunda Djurgården
Ev. 8/4 19.00 Färjestad Malmö

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN