SLUTSPEL 21: Fyra lag ska bli två – pressen på topplagen

Två semifinaler, två avgörande matcher, fyra lag ska bli två. Nu ligger pressen på Växjö och Rögle. Vilka går till final?

Fyra lag ska bli två, ikväll avgörs det vilka två lag som går till final. Växjö eller Örebro? Rögle eller Skellefteå? Pressen ligger på topplagen Växjö och Rögle.

Det är riktigt spännande i bäda SHL-semifinalserierna och räkna med att fyra lags supportrar, spelare och ledare är på helspänn. Vilka två lag har mest pannben, vilka vågar vinna? Sist men inte minst, vilka får nyckelspelarna att leverera. Det är det som kommer att skilja en hedersam semifinalplats mot spel om guldet.

De har pressen på sig

Störst press ligger på hemmalagen, Växjö och Rögle, tabellens etta och tvåa. Lagen som dominerat SHL den här säsongen. De ska bara vinna sina hemmamatcher och gå vidare.

Det som talar för Växjö är att de har vunnit varannan match i serien och håller det i sig nu kommer de också att vinna kvällens avgörande semifinal. Uppstickaren Örebro har vunnit i Växjö i den här serien, de vann senast i Vida Arena och de vann också den senaste matchen. Kan man ingjuta den självkänslan är sjätteplacerade Örebro i sin första final.

Rögle, de har vunnit de båda matcher hemma, de har ett grymt hemmafacit och de har 8+200 på läktarna. Kan vara skillnaden mellan lagen. Skellefteå har en vägg i målet, Gustaf Lindvall – som nästan ensam stulit finalplatsen från Rögle.

Svårt val

Vilken match ska man välja ikväll? Blir det TV4 och Rögle-Skellefteå eller TV12 och Växjö-Örebro med ljud? Vilken match följer man på C More? Nedläpp i båda matcherna är klockan 20.00. Uppsnacket är på TV12 och C More.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN