SLUTSPEL 2019: Tar Frölunda tolfte raka hemmasegern?

0
254
Foto: Bildbyrån
Frölunda gick segrandes ur den första semifinalen mellan Frölunda och Luleå. Detta efter ett suddendrama där Frölunda lyckades knipa segern uppe i Norrbotten genom en 4-3-vinst. Nu vänder matchserien till Göteborg där man spelar för tolfte (!) raka hemmasegern.

Ett fullsatt Scandinavium väntar när Frölunda tar emot Luleå i den andra semifinalen. Efter den första matchen i Coop Norrbotten Arena är det många Göteborgare som känner finalvittring, iallafall sett till statistiken. Frölunda går nämligen för sin tolfte raka hemmaseger där man har varit dominanta under slutspelet. Detta blir garanterat en uppgift för Thomas “Bulan” Berglunds manskap att bryta om man ska lyckas utjämna i matchserien.  

Med en poängkung i form av Ryan Lasch som stått för nio poäng hittills under slutspelet är det just där många Göteborgare vill se pucken. Även Chay Genoway, som stod för två assister när Luleå besegrades i semifinal ett, verkar ha hittat rätt i slutspelet. Inte för att glömma förlängningshjälten Rhett Rakhshani som sköt segern till Frölunda sist och är ett ständigt hot för Luleå försvaret.

Frölunda såg framförallt väldigt starka ut i förlängningen senast där det i princip var spel mot ett mål i 17 minuter innan avgörandet kom från nyss nämnda Rhett Rakhshani. När matchserien vänder hem kommer det bli extra intressant att se om denna dominans kommer fortsätta, eller om Luleå kan komma upp starkare än i match ett.

Frölundas Samuel Fagemo och Luleås målvakt Joel Lassinantti i duell. Foto: Bildbyrån.

Erik Gustafssons betydelse för Luleå

Kaptenen är alltid viktig i ett lag, men just Erik Gustafssons betydelse för Luleå är enorm. Med sina tre mål och tre assist på de fyra senaste matcherna är det han som måste visa vägen för norrbottningarna om man ska lyckas knipa en seger på bortais. Även i det defensiva måste Gustafsson prestera där han får duellera mot en av SHLs bästa forwards, nämligen Ryan Lasch. Kaptenen matchades hårt mot amerikanen i första semin och kommer högst troligt få det ännu tuffare idag.

En kedja “Bulan” och Luleå supportrarna vill och måste få igång även i semifinalen är Einar Emanuelsson, Isac Lundeström och Emil Larsson som såg så starka ut i kvarten mot Växjö Lakers. Får man igång produktionen på dessa tre och även lyckas få utdelning i powerplay med kapten Gustafsson i spetsen kan man mycket väl lyckas utjämna i matchserien.

Tips: Frölunda drygar ut sin hemmasvit och vinner matchen med 5-3.

Av: Isak Green

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

18 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.