SLUTSPEL 2019: Stor skandal när Färjestad krossade Djurgården – igen

Det var upplagt för fest i ett fullsatt Globen under tisdagen. Djurgården skulle säkra sin finalbiljett genom seger mot Färjestad i den sjätte semifinalen. Festen uteblev dock och i stället blev en flaska omtalad.

När Jesper Olofsson ska slå straffen vid ställningen 3-0 till Färjestad mot Djurgården störs han av en inkastad flaska och straffen får slås om. Olofsson som missade den första gjorde inga misstag på den andra straffen och Karlstad-laget gick upp till en fyramålsledning i mitten av den andra perioden.

Fram till dess hade det varit Djurgårdens match totalt, men det var Färjestad som gjorde målen. – Vi har äntligen hittat den effektivitet som vi hade i grundserien sa en glad Jesper Olofsson till Cmore i paus. En smärre orgie i misstag för hemmalaget bäddade till de två första målen. Ledningsmålet gjordes efter att Linus Hultström famlat med pucken bakom eget mål. Andra målet fick Sebastian Erixon gå runt målet, den så kallade köksvägen, vända om och lägga in tvåan. Trean kom i powerplay och fyran kom som sagt på ett straffslag. Då hade det gått tretton minuter i den tredje perioden.

Stor skandal på läktarplats

SLUTSPEL 2019: Stor skandal när Färjestad krossade Djurgården - igen

När Färjestad fick sin straff så var det hos flera personer på läktaren som det rann över fullständigt. En flaska och ett flertalet tändare kastades in på isen både före, under och efter straffslaget. Ett straffslag som Jesper Olofsson fick slå om efter att blivit stört av en inkastad flaska. – Jag kollade på Jumbotronen hur kan betedde sig vid den första straffen så jag ändrade lite till den andra sa Olofsson till Cmore i pausen.

För andra matchen i rad så körde Färjestad totalt över Stockholmarna. Frågan är nu hur Djurgården ska kunna repa sig till den sjunde avgörande matchen på torsdag i Karlstad.

Matchfakta

Djurgården – Färjestad 1-6 (0-0, 1-2, 4-1)
Matchserien: 3-3

0-1 (01:32) Marcus Nilsson (Oscar Steen)
0-2 (30:18) Sebastian Erixon (Jesper Olofsson, Linus Johansson)
0-3 (32:36) Marcus Nilsson (Michael Lindqvist, Jesse Virtanen), spel fem mot fyra
0-4 (33:00) Jesper Olofsson, straffslag
0-5 (36:14) Ilari Melart (Marcus Nilsson)
1-5 (42:01) Daniel Brodin (Jacob Josefson, Olle Alsing)
1-6 (44:33) Daniel Viksten (Jens Westin, Alexander Johansson)

Skott: 26-18 (7-4, 11-10, 8-4)
Utvisningsminuter: 6-10
Publiksiffra: 13 850 Fullsatt
Domare: Linus Öhlund, Tobias Björk