Foto: Bildbyrån
Samtliga omgångar i grundserien är avklarade och åttondelsfinalerna är spelade. Nu sätter  SM-Slutspelet i gång på allvar enligt många. Hockeybladet tippar kvartsfinalerna nedan. 

Efter 52 omgångar stod det klart att Färjestad blev laget som vann årets SHL. I en tajt kamp med Luleå ända i slutet så vann man serien med minsta möjliga marginal – på målskillnad. De går in i slutspelet som högst rankade. HV71 knep i och med segern mot Rögle den sista kvartsfinalplatsen och går då in som lägst rankade.

Luleå överraskade alla med sitt disciplinerande försvarsspel hamnade på samma poäng som seriesegraren Färjestad, fast med sämre målskillnad. De kommer att ställas emot Växjö i kvartsfinalen. Frölunda tar sig an Malmö och Djurgården får tampas med Skellefteå om semifinalbiljetterna.

Färjestad – HV71 

Karlstad mot Jönköping, kaffe mot Jesus eller Färjestad mot HV71. Säg vad ni vill. Detta kommer bli en rafflande kvartsfinalserie med jämna matcher. Lagen har mötts fyra gånger denna säsong och har vunnit två var. En spelare att hålla koll på är Jesse Virtanen i Färjestad som kom fyra i poängligan, som back! HV71 gjorde processen kort med Rögle och vann åttondelsfinalen.

Hockeybladets tips: 4-3 i matcher till Färjestad

Luleå – Växjö 

Seriens stora överraskning mot seriens besvikelse. Frågan är hur långt Luleås defensiv håller. Sista matchen i grundserien mot Färjestad syntes det inte till. Ett stort utropstecken i Luleå är ju såklart Joel Lassinantti som hyllats av även motståndarsupportrar. Växjö gick med nöd och näppe vidare till åttondelsfinalen där man gjorde processen kort med Örebro. Kommer smålänningarna att vakna nu när det är slutspel på allvar?

Hockeybladets tips: 4-1 i matcher till Luleå 

Frölunda – Malmö 

Även om det skiljer dryga 30 mil mellan städerna så känns detta som ett litet derby. Frölunda mot Malmö brukar vara bra matcher och vi är tacksamma att vi får en sådan match redan i kvartsfinalen. Frölunda är såklart favoriter, men räkna inte bort Malmö trots att de har nån form av “mellanår”. Malmö får se upp med Frölundas Ryan Lasch som vann poängligan med hela 50 poäng på 46 matcher.

Hockeybladets tips: 4-3 i matcher till Malmö

Djurgården – Skellefteå 

Staden mot bygden, asfaltsbarnen mot bönderna, sörlänningar mot norrlänningar. Detta kommer bli spännande, tufft och intressant. Djurgården hade en magisk höst men har svackat på slutet. För att det ska bli nåt guld för mesta mästarna så behöver man få i gång sin förstakedja. Skellefteå lyckades förra året ta sig till final när man gjort en liknande säsong. Denna serie kan verkligen sluta hur som helst.

Hockeybladets tips: 4-3 i matcher till Djurgården

Läs mer om SHL här >>>

Foto: Bildbyrån
[event_list 37323]

Kommentarer

Kommentarer