SLUTSPEL 2019: Måstematch för Luleå – Frölunda en match från final

0
766
Foto: Bildbyrån
Frölunda imponerade stort senast i Scandinavium genom att nolla Luleå i 3-0 segern. Nu leder man med 3-1 i matchserien och är endast en seger ifrån SM-final. Ska Frölunda säkra finalplatsen redan ikväll eller lyckas Luleå hålla liv i matchserien via ännu en hemmaseger? 
[event_teams 38059]

Frölunda är endast en seger ifrån att säkra en SM-final plats. Via övertygande spel senast i semifinal fyra är man extremt nyfiken om laget klarar av att hålla samma höga kvalité även ikväll. Två spelare som stack ut lite extra under lördagseftermiddagen var Rhett Rakhshani och Jacob Moverare som båda noterades för ett mål och en assist.

För Luleå å andra sidan har man kniven mot strupen där man är dömda att vinna i Coop Norrbotten arena. Sitt imponerande försvarsspel som man visade upp under grundserien har lyst med sin frånvaro under semifinalserien. Att notera dock är att laget hållit tätt under samtliga åtta boxplaytillfällen på hemmais under semifinalserien. För överlevnad ikväll, blir det viktigt att denna trend fortsätter.

Slutspelsdebutant i kassen

En spelare som varit exceptionell i Frölunda är målvakten Johan Mattsson. Med 94.21 i räddningsprocent är han fortsatt bäst i hela slutspelet. Lätt att glömma bort är att han faktiskt gör sitt första slutspel, vilket gör siffrorna nästan ännu mer imponerande. Med två hållna nollor mot Luleå hittills är det där en av norrbottningarnas nycklar ligger, nämligen att lyckas få hål på Mattsson.

För att Luleå ska lyckas hålla liv i matchserien krävs även att lagets ledande spelare kliver fram. En spelare som gjort det både offensivt och defensivt är lagkaptenen Erik Gustafsson som är extremt viktigt för ”Bulans” manskap. Snittet på 27 minuter och 40 sekunder i istid per match är något som talar för hans betydelse hos Luleå. Även Emil Larsson som såg så lovande ut under kvartsfinalen mot Växjö måste börja leverera igen tillsammans med sina kedjekamrater Isac Lundeström och Einar Emanuelsson, just där finns mycket att hämta hos Luleå.

Kan amerikanerna fortsatt visa vägen för FHC?

Vi var inne på Rhett Rakhshani och hans två poäng under förra matchen. Utöver dessa två poäng ligger faktiskt amerikanen i topp i Frölundas poängliga med sina tio poäng. Tätt efter Rakhshani, med nio poäng, ligger en toppspelare som hamnat lite i skuggan av sin landsman, jag talar såklart om Ryan Lasch. Han kanske inte har spelat en lika matchavgörande roll som Rakhshani, men det går ändå att ta på hans dominans.

Luleå har gjort det otroligt bra och stoppat Laschs poängförd hittills, endast en assist under semifinalserien. Frågan nu är om det faktiskt är Lasch man ska lägga all kraft på att stoppa, eller om man faktiskt behöver lägga extra fokus på att stoppa upp även Rakhshanis framfart. Oavsett hur Luleå väljer att hantera amerikanarna, kommer man ändå får det otroligt tufft i egen zon om pucken hamnar vid någon av deras klubbor som vi sett tidigare under slutspelet.

Tips: Luleå tar en viktig seger och reducerar matchserien via en 4-2 vinst.

Så spelas semifinalerna>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.