Inför slutspelet triggar spelbolaget Betsson till det och gör spelarna mål från rätt cirkel skänks det pengar. Klubbarna väljer mottagare.

Den tidigare tomma tekningscirkeln, har bytt namn till #målcirkeln, och ger pengar till föreningar per mål. Projektet är en del av ett samarbete mellan SHL och huvudsponsorn Betsson. Varje gång det görs mål från cirkeln skänker Betsson 25 000 till en utvald förening, skriver SHL i ett pressmeddelande. Initiativet mellan Betsson och SHL innebär att pengarna går direkt vidare till idrottsrörelsen och föreningar som klubbarna valt.

Michael Marchal som är VD på SHL är positiv till idén.

– Den kommersiella delen är såklart viktig, men när Betsson kom med denna idé kände vi att vi både stöttar klubbarna och engagerar fler, och samtidigt stöttar områden utanför hockeyn, säger Michael Marchal i ett pressmeddelande.

Tröstpris till utslagna klubbar

Arrangemanget med #målcirkeln har många supportar undrat vad det står för. Målcirkeln kommer att finnas i alla 14 arenor, och projektet drar igång från kvartsfinalen. Initiativet kommer hålla på hela vägen tills ett lag blir svenska mästare. Inte heller klubbar som åkt ut kommer bli lottlösa. Utan de kommer att få ett tröstpris, skriver SHL.

Betsson har varit huvudsponsor till SHL från den här säsongen. Betssons huvudsyfte som sponsor är att stötta klubbarna med pengar, samt kunna engagera sig utanför hockeyn projekt de brinner för.

Jonathan Haeggstam, Sverigechef på Betsson berättar mer om syftet med målcirkeln och samarbetet.

– När vi gick in i detta sponsorskap sa vi att vi ville vara en aktiv sponsor som engagerar. Därför skapade vi detta initiativ, som också ska öka spänningen bland fans och kunder, säger Haeggstam i pressmeddelandet.

Hit går pengarna

Djurgården Djurgården Hockey Ungdom & spontanidrott i Stockholm
Frölunda Drottning Silvias Barnsjukhus
Färjestad FBK Alliansen
HV71 Tappra Barn
Luleå Lekterapin på Sunderbyns sjukhus
Malmö Team Rynkeby – God Morgon
Skellefteå Bygdens föreningar som arbetar med Tre Kronors hockeyskola
Växjö Tobiasregistret

Kommentarer

Kommentarer