SLUTSPEL 2019: Frölunda svenska mästare

Frölunda är svenska mästare i ishockey. Det står klart efter att laget från Göteborg tagit sin fjärde seger i finalserien mot Djurgården.

Frölunda är svenska mästare 2018/2019! Det står klart efter att Göteborgslaget besegrat Djurgården i den sjätte finalmatchen. En seger som innebär att Frölunda var först att vinna fyra matcher och därmed är svenska mästare.

Frölunda fick en drömstart på kvällens match och tog ledningen efter två minuters spel. Trots att inledningen var jämn var Frölunda det mest effektiva laget och när slutsignalen för inledningsperioden ljöd visade resultattavlan i Globen att Frölunda ledde med 1-3. Skottstatistiken under första perioden skrevs till 12-11.

Den andra perioden bjöd endast på ett mål och det gjordes av Frölundas Mats Rosseli Olsen som placerade mellan Reideborns benskydd efter nästan sex minuters spel av mittenperioden. Skottstatistiken fortsatte att vara jämn och i andra perioden avlossade båda lagen tio skott vardera.

Sex minuter in i tredje perioden reducerade Djurgården till 2-4 men närmare än så lyckades hemmalaget inte komma. Med två minuter och 49 sekunder kvar av tredje perioden kom Max Friberg fri och med en backhand placerade forwarden in pucken mellan Reideborns benskydd och då fanns det ingen chans för Djurgården att komma ikapp. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 2-6 och Frölunda är svenska mästare 2018/2019.