SLUTSPEL 2019: Första perioden bäddade för Frölundas seger

Under lördagseftermiddagen spelades den första matchen i kvartsfinalserien mellan Frölunda och Malmö. En match som hemmalaget vann övertygande inför 10 923 åskådare i Scandinavium i Göteborg.

Frölunda vann den första matchen i kvartsfinalserien mot Malmö och man gjorde det tack vare en stark inledningsperiod där hemmalaget stod för fyra mål.

Den första perioden var ensidig och resultattavlan visade 4-0 när slutsignalen för inledningsperioden ljöd. Målen gjordes av Pathrik Westerholm, Sebastian Stålberg och den tidigare Malmöspelaren Rhett Rakhshani som stod för två mål under de första 20 minuterna av matchen.

Andra perioden bjöd inte på något skönspel över huvud taget och slutade mållöst. Det kändes knappast som att det var en kvartsfinal som spelades i Scandinavium under mittenperioden.

Tio minuter in i tredje perioden styrde Malmös lagkapten Fredrik Händemark in ett skott i mål bakom Frölundamålvakten Johan Mattsson men kvällens huvuddomare Mikael Holm och Linus Öhlund begärde videogranskning och dömde bort målet för hög klubba på Malmökaptenen. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 4-0 vilket innebär att Frölunda leder med 1-0 i matcher inför måndagens andra kvartsfinalmatch mellan lagen, då i Malmö Arena.