SLUTSPEL 2019: Djurgården kvitterade uppe i Skellefteå

0
376
Foto: Bildbyrån
Skellefteå. Det är roligt att spela slutspel säger Jacob Josefson efter att ha vunnit med sex mål mot tre uppe i Skellefteå Kraft Arena under måndagen. Visst var det en rolig match som vi fick se. 

Håll i er nu, för nu går det undan. Den första perioden rasslade det till hela fem gånger uppe i Norrbotten under måndagskvällen. Djurgården inledde målskyttet i powerplay genom Emil Bemström som kommer in bakom Skellefteåbacken Johan Alm och rasslar in 1-0 till gästerna. Sedan var det Skellefteås tur att få powerplay. Då kom även det andra målet för kvällen – för Djurgården. En totalt samarbetsmiss mellan Skellefteås målvakt Mantas Armalis och Jonathan Pudas gav Sebastian Strandberg öppet mål från slottet och han slog säkert in 2-0 till gästerna.

Hjärnsläpp av Axelsson 

Hemmalaget hade dock kvar sitt powerplay och efter ännu en utvisning så blev det spel fem mot tre. Det utnyttjade Skellefteå galant och den notoriske målskytten Oscar Möller drog på för kung och hela Norrland, det var reducerat i Skellefteå Kraft Arena. När väl Djurgården blev fulltaliga igen så kommer Dick Axelsson i luven med Tim Söderlund och det resulterar i utvisningar. Fyra minuter för Axelsson och två minuter för Söderlund. Med Skellefteå i powerplay igen och Oscar Möller på plan så var det kvitterat.

Innan perioden tog slut så skulle Daniel Brodin plocka fram sitt trollspö. Ur ingen vinkel alls och med fel fattning lyckas han på nåt sätt få in 2-3 mellan Armalis benskydd och stolpe. Ledning för Stockholmarna i paus.

Foto: Bildbyrån

Oödmjukt spel av Skellefteå

Även om det stod till gästernas fördel på resultattavlan så var det hemmalaget som hade matchen. Detta vände dock i den andra perioden även om det var Skellefteå som hade de farliga målchanserna. Gustav Lindvall kom in efter den första perioden i hemmamålet och blott det andra skottet från Djurgården resulterade i mål. Slarvigt, oödmjukt spel av Skellefteå dundrade Cmores expert Sanny Lindström i sändningen.

Nu trodde nog hela Norrbotten att Djurgården skulle spela av den sista perioden. Men matchen och farten höll i sig. Mathis Olimb satte snyggt 3-4 och det var match igen. Men då revanscherade sig Dick Axelsson för sitt misstag tidigare i matchen när han på sin egna nivå spelade fram Olle Alsing till 3-5. Nu var matchen definitivt avgjord. Även om det blev ännu ett mål för Djurgården när Mattias Guter slog in sex mål mot tre i öppen kasse.

Detta var första gången sedan 1982 som Djurgården gjorde sex mål uppe i Skellefteå.
-Det är roligt att spela slutspel sa Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson till Cmore efter matchen. 

Matchfakta 

Skellefteå – Djurgården: 3-6 (2-3, 0-1, 1-2)
Matchserien: 1-1 

04:33 0-1 Emil Bemström (Lilja, Brodin) PP1
07:41 0-2 Sebastian Strandberg BP1
08:31 1-2 Oscar Möller (J.Lindström, Pudas) PP2
11:22 2-2 Oscar Möller (Alvares, Pudas) PP1
18:24 2-3 Daniel Brodin (Josefsson, Lilja)
27:23 2-4 Petteri Virtanen (Norell)
48:57 3-4 Mathis Olimb (J. Lindström, Djuse)
54:33 3-5 Olle Alsing (Axelsson)
59:14 3-6 Mattias Guter (Svensson)

Skott: 35-27 (14-12, 10-5, 11-10)
Utvisningsminuter: 8-12 (4-8, 0-2, 4-2)
Publiksiffra: 4 831, Skellefteå Kraft Arena
Domare: Andreas Harnebring och Wolmer Edqvist
Linjemän: Johannes Käck och Jimmy Dahmén

Relaterad läsning
SLUTSPEL 2019: Bra försvarsspel gav segern

<< Läs mer om SHL >>
<< Så spelas kvartsfinalerna >>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

13 + sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.