Slagsmål och gruff – känslorna svallade över

Det var en väldigt känslomässig eftermiddag i dagens SHL. Flera härliga matcher med många situationer som tåls att prata om, där huvudattraktionen var ett regelrätt slagsmål i Rögle-Luleå.

Färjestad och Brynäs en tuff batalj

Det var en tät och jämn match mellan serieledarna och Brynäs som gått riktigt tungt. Känslorna svallade över flera gånger om där Ilari Melart var i fokus då han två gånger om tacklade precis efter avblåsning. Aaron Palushaj hade en tuff kväll. Först slashade han Lars Haugen och blev tacklad efteråt av Mikael Wikstrand så han började blöda, och i slutet av matchen var det Melart som tacklade honom bakifrån mot sargen, men då utan blodvite. Wikstrand fick även han utgå efter att ha fått Johan Alcéns hjälm rakt i ansiktet, förmodligen någon tand som rök där.

En väldigt härlig match med mycket känslor, precis i publikens smak. Back to back är något att fortsätta med för att få upp intresset för ligan, som haft rejäla problem med publiksiffrorna. Färjestad har gått emot alla dom siffrorna dock, dagens match besöktes av över 7700 personer och man fick se sitt lag behålla serieledningen i en grinig match. Man fick också se Dick Axelsson gå upp i ensam ledning i målligan då det var han som gjorde båda målen för Färjestad.

Melart kan ha avgjort utvisningsligan redan i match nummer 15 då han åkte på inte mindre än 5+5+20+20 minuter för checking from behind och fighting. Han gör minst sagt avtryck i SHL.

 

Bibic och Rydahl bjöd på slagsmål

Alen Bibic är av hävd en tuff och rejäl spelare att möta. Men i dagens match fick han en rejäl utmaning då han fick gå en holmgång mot Luleås Gustav Rydahl. Det var i slutet av andra perioden i samband med periodvilan som dom båda gentlemännen hälsade på varandra rejält, ett hederligt slagsmål. Inga handskar slängdes och båda herrarna fick in rejäla smällar på varandra, där Rydahl vann på poäng till slut. Matchstraff och eventuell avstängning att vänta på båda två. Men får undertecknad säga sitt så är det inget att stänga av någon på. Publiken var rejält exalterade och det var fair på alla sätt och vis.

 

Det var en återkomst av Patrick Cehlin i sin gamla hemmaarena dessutom, och man kan lugnt säga att han satte sina spår. Tvåmålsskytt och tre poäng in på kontot för laget, där kan vi lugnt konstatera att han strödde salt i såren på Röglesupportrar.

Bromé bjöd på ”Foppastraff”

Det såg tungt ut för Mora länge i bortamatchen och tillika back to back-matchen mot Örebro. Efter segern senast så låg man under med 1-0 i slutet av tredje perioden. Man gav sig inte och det belönades man med. Kvittering med sex sekunder kvar innan man vid straffarna bjöd på hockeygodis. Avgörandet stod nämligen Mattias Bromé för, som för två matcher sedan stod för ett hattrick. Det var inte vilken straff som helst heller, eller vad sägs om en patenterad ”Foppastraff”?

Frölunda gjorde processen kort med Linköping

Simon Hjalmarsson stod för sitt första mål för säsongen när Frölunda gjorde processen kort med Linköping. Intressant statistik hittar vi från Twitterkontot domarna.se från matchen.

 

Sin vana trogen så höll man igång den där streaken då man till slut vann och dessutom höll nollan. Sexton år alltså, imponerande!

Dagens resultat i eftermiddagsmatcherna

Färjestad-Brynäs 2-1

Frölunda-Linköping 4-0

Rögle-Luleå 1-2

Örebro-Mora 1-2 efter straffar

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN