Foto: Bildbyrån
Hampus Gustafsson vänder hem till Sverige efter åtta år på andra sidan Atlanten. Forwarden har tecknat ett tryout-kontrakt med Rögle, meddelar klubben i ett pressmeddelande.
– Det ska bli riktigt roligt. Jag vet att SHL håller hög klass men om jag inte haft inställningen att lyckas så hade jag aldrig åkt. Jag är tacksam mot Rögle och Chris Abbott för att få den här chansen, säger Gustafsson i pressmeddelandet.

På måndag, den 29 juli, samlas Rögle efter en ledighet på fyra veckor. Nu står det klart att en spelare ansluter till Rögles försäsong. Under fredagen meddelade klubben i ett pressmeddelande att man skriver tryout-kontrakt med forwarden Hampus Gustafsson, som senast kommer från spel i AHL.

– Det var dags att testa något nytt och när det här tillfället dök upp så var det inget att tveka på. Jag vet hur det funkar, jag kommer att åka dit och ge allt för att ta en plats. Jag ska göra mitt bästa och ska försöka göra det enkelt för ledningen att ett beslut, säger Hampus Gustafsson i pressmeddelandet.

25-årige Gustafsson kommer senast från åtta år i USA där han spelat high school- och collegehockey samt i AHL de två senaste säsongerna med Washington Capitals farmarlag Hershey Bears.

– I college var jag en offensiv spelare men i AHL skolades jag om till defensiv center eftersom Capitals ansåg att det var den rollen de behövde mig. Bara att lyda, det har varit mycket lärorikt och nyttigt och inget jag ångrar men nu vill jag pröva något nytt, säger Gustafsson i pressmeddelandet.

Rögles sportchef Chris Abbott beskriver Hampus Gustafsson som en rutierinad tvåvägscenter som kommer in med mycket energi.

– Hampus är en rutinerad tvåvägscenter som kommer att bidra med mycket energi och professionalism i sin jakt på ett SHL-kontrakt med oss. Det är en bra kille som nu gör en omstart i svensk hockey, säger sportchefen i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer