SKRÄLLEN: Pamparnas skräck klara för SHL

Kan det kallas annat än en skräll? Inte sedan Vilda Väsby gick upp har ett mer otippat lag tagit sig upp i den högsta serien i svensk hockey. Nu är pamparnas skräck Karlskrona klara för SHL nästa säsong.

Nu återstår tre platser kvar till nästa säsongs SHL och förlorarna av den HockeyAllsvenska Finalen, Västerås, får en ny chans mot de som vinner kvalserien till Direktkvalet. Modo få ta sig an de som kommer på andra plats och Leksand får möta de som kommer trea.

Inför säsongen pratades det om Karlskoga och inte Karlskrona som en av favoriterna till att ta en av de nya platserna i SHL. Karlskrona har fått smyga hela säsongen, till och med i den här finalserien har det mesta handlat om Västerås. Under HockeyAllsvenskan har de hamnat i skuggan av framförallt Malmö, som nu riskerar att missa chansen att ta sig upp.

Nu är det ett faktum och Karlskrona Arena med 3 464 platser är en SHL-arena, inte godkänd enligt tävlingsbestämmelserna – men ändå en SHL-arena.

Det är bara att lyfta på hatten och efter att Mjällby åkt ur Allsvenskan i fotboll i höstas har nu Blekinge ett nytt lag i den högsta serien i en stor lagsport igen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN