Skellefteås stjärnback lämnar klubben

Kyle Cumiskeys säsong har varit förföljd av skadeproblem sedan Skellefteå värvade honom. Nu går klubben skilda väger med spetsvärvningen.
– Han kommer inte att kunna spela mer den här säsongen och därför väljer vi att avsluta kontraktet redan nu, säger Skellfteås sportchef Mikael Lindgren till deras hemsida.

Kyle Cumiskey var inför säsongen en tilltänkt spetsvärvning. Nu är februari månad kommen och stjärnbacken har endast kunnat spela tolv matcher för Skellefteå. Cumiskey har tvingats genomgå flera operationer, och stora delar av säsongen har ägnats åt rehabilitering.

Därför har Skellefteå nu gått ut med att man bryter kontraktet med backen. Lagläkaren Karin Rundblad ger insyn på varför man går skilda vägar.
– Kyles tidigare operationer gör att hållbarheten över match och över säsongen tyvärr inte räcker till. Kyle och vi i det medicinska teamet har gjort allt i vår makt för att få det att fungera, men det gör tyvärr inte det.

Hade gärna haft kvar honom

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren hade gärna haft kvar Cumiskey i truppen. Men på grund av skadorna blir så inte fallet.
– Kyle är en exceptionellt duktig hockeyspelare som vi gärna haft kvar i truppen, men han kommer inte att kunna spela mer den här säsongen och därför väljer vi att avsluta kontraktet redan nu.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN