Skellefteå visade prov på effektivitet och slog Malmö

På söndagseftermiddagen väntade en het drabbning mellan Malmö Redhawks och Skellefteå AIK i Malmö Arena. Det var Skellefteå som visade prov på effektivitet som skulle dra det längsta strået och ta med sig hem tre poäng till Norrland.

Skellefteå visade prov på mycket fint spel

Malmö kom ut som det piggare laget och inledde den första perioden bäst med flera heta chanser. Men det var Skellefteå som skulle ta ledningen. 1-0 kom till efter en tilltrasslad situation nere i sarghörnet när Jesper Olofsson grävde åt sig pucken och lyfte in 1-0 snyggt bakom Oscar Alsenfelt i Malmö-målet. Strax senare skulle man utöka sin ledning till 2-0 och efter att ha lurat upp Malmö-försvaret på läktaren kunde Tim Söderlund slå in pucken i öppen kasse. Man var också mycket nära att utöka ledningen än en gång när Filip Berglund prickade ribban. Malmö lyckades trots flera heta chanser inte reducera innan periodens slut.

Alsenfelt stod upp bra

Den andra perioden inleddes svajigt från hemmalaget och man tappade puck flera gånger om. Efter fyra minuter in i perioden drabbades man av en utvisning när Jens Olsson utvisades två minuter för hooking. Det efterföljande powerplayet var mycket bra och Skellefteå skapade flera heta lägen till att utöka ledningen. Efter nio minuter in i den tredje perioden skulle man också utöka. Målet kom till efter att backen Filip Berglund skickat in pucken på mål där Sam Marklund kunde styra in 3-0 till gästerna. Skellefteå tryckte på för att utöka ledningen men Oscar Alsenfelt stod upp bra för hemmalaget.

Malmö kom inte ifatt

I den tredje perioden tryckte Malmö på och man hade flera fina chanser. Men det var inte rödhökarnas dag idag. Istället höll Skellefteå undan och vann matchen med klara 0-3. Därmed går Skellefteå in i uppehållet med 5 segrar på de senaste 6 matcherna och man börjar klättra mer och mer i tabellen.

Malmö Redhawks – Skellefteå AIK 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
1-0 (06.35) Jesper Olofsson
2-0 (09.41) Tim Söderlund (Henrik Hetta, Adam Pettersson)
3-0 (30.26) Sam Marklund (Filip Berglund, Jesper Olofsson)
Skott: 37 – 17 (8-3, 13-12, 16-1)
Tekningar: 41 – 33
Tacklingar: 8 – 5
Utvisningar MIF: 8×2 SKE: 3×2